Ezúttal csokimikulás járt a szabályosaknak – A közúti veszélyesáru-szállítókat ellenőrizték

2019. december 07. 08:14

A közúti veszélyesáru-szállítókat (ADR) ellenőrizték a katasztrófavédelem Veszprém megyei szakemberei december hatodikán, a 8-as főúton. A szabályos szállítmányok vezetőit Mikulás-nap alkalmából csokoládéval jutalmazták az ellenőrök.

A Somlóvásárhely térségében tartott ellenőrzés célja hagyományosan a veszélyesnek minősülő árukat fuvarozó teherszállítók, és -szállítmányok ellenőrzése volt. Azt vizsgálták, hogy minden szükséges jelölés, védőfelszerelés, dokumentum rendben van-e, rendelkeznek-e a járművek érvényes porraloltó készülékkel, és a jármű is megfelel-e az ADR szállítás szabályainak. A veszélyesáru-szállításra figyelmeztető táblákkal megjelölt és a jelöletlen, egyéb rakományt szállító, vagy rakomány nélküli járművek vezetői készségesen álltak a szakemberek rendelkezésére, az ellenőrzés végére a csokoládé jó része elfogyott.

Az akció során megállított, közúti veszélyesáru-szállításban résztvevők fegyelmezett és szabálykövető módon használták a szükséges jelöléseket, felkészülten indultak útnak, ezért örömmel vették át a katasztrófavédelem szakembereitől a meglepetés csokoládét. 

Fotók: Csondor Henrietta tű. hdgy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap