A tűzoltóságokon is járt a Mikulás

2019. december 07. 12:13

December ötödikén és hatodikán este izgatott gyerekzsivaj töltötte meg Veszprém megye tűzoltólaktanyáit. Meglátogatta a gyerekeket a nagyszakállú, piros ruhás Mikulás. Az aprónép hangos énekléssel, versekkel köszönte meg az ajándékcsomagokat.

A tűzoltók és a katasztrófavédelmi igazgatóságon dolgozók gyermekeihez idén is megérkezett a Mikulás.  Ajkán, Badacsonytomajon, Balatonfűzfőn, Pétfürdőn, Pápán és Veszprémben is nagy izgalom és hangos, vidám gyerekzsivaj előzte meg a Télapó érkezését.

A gyerekek énekeltek verset mondtak, kvízfeladványokat oldottak meg apró édességért cserébe a Mikulás és krampuszának érkezéséig. Nevük hallatán ki örömmel rohant a csomagért, ki szülője kezét szorongatva, kicsit megszeppenve vonult a Télapó elé, hogy átvegye az édességektől roskadozó csomagját. 

Amilyen izgatottan várták a Mikulás érkezését, olyan izgalommal estek neki a mikulászacskók kibontásának a tűzoltó csemeték. Az este végén a papírok zörgése, és a gyerekek hangos öröme bocsátotta útjára a nagyszakállút.

 

Fotók: Veszprém MKI, Pétfürdő HTP, Ajka HTP, Badacsonytomaj HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap