Folyamatosak a balesetek és a lakástüzek

2020. január 14. 15:48

Hétvégén és a hét első napján több tűzeset is volt a megye területén, hétfőn pedig két autó is kigyulladt.

Szombaton kigyulladt egy nyaraló Balatonakarattyán, az Aligai utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy ötven négyzetméteres faház, csak annak váza maradt meg. A balatonfűzfői, valamint a siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, majd átvizsgálták a területet. Az egységek a konyhából épségben kihoztak egy propán-bután-gázpalackot is. A szomszédos épületre nem terjedt át a tűz, személyi sérülés nem történt.

Az ajkai hivatásos tűzoltók Magyarpolányban, a Táncsics utcában összehordott gazt, avart oltottak el egy vízsugárral.

Egy étteremmel egybeépített, hetven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett Tihanyban, a Mádl Ferenc téren. A tűzhöz a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral oltották el a lángokat. Egy melléképületből hét darab propán-bután-gázpalackot sértetlenül kihoztak az egységek. Az ingatlan lakója a tűz észlelésekor elhagyta az épületet és nem sérült meg az eset során. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (Fotók: Veszprém megyei KMSZ, Veszprémi HTP és Balatonfüred ÖTP)

Frontálisan összeütközött két személyautó Dudar külterületén, a Nagyesztergár felé vezető úton. A járművekben összesen négyen utaztak. A balesethez kiérkező zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik feszítővágó berendezés segítségével egy embert kiszabadítottak az egyik gépkocsiból, majd átadták a mentőknek. A karambolban a járművek annyira megsérültek, hogy az áramtalanítás nem volt lehetséges. Az érintett útszakaszon teljes útzár volt a műszaki mentés idején. (Fotó: Zirci ÖTP)

Két személyautó ütközött össze Veszprémben, a Cserepes utca közelében. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők egy embert láttak el.

Várkesző külterületén száraz fű égett, a pápai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók Tihanyba, a Cserhegy utcába vonultak, ahol egy házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók az épületet elhagyták. A tűzoltók ki tudták mutatni a veszélyes gáz jelenlétét, a cserépkályhából eltávolították a parazsat, és megtiltották a használatát a kémény felülvizsgálatáig. Az épület fűtését a tulajdonos egyéb módon meg tudta oldani, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Vasárnap Pápán, a Rigó lakótelepen összehordott szemét égett. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Csopak Vincellér utcájába a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak, ahol a kéményben lerakódott korom gyulladt meg. Az egység két porraloltó segítségével szüntette meg a lángokat és átvizsgálta az épület tetőterét. A lángok a kéményről nem terjedtek át. Az ingatlanban volt egyéb fűtőberendezés, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Letért az úttestről hétfőn és árokba hajtott egy személyautó a 71-es főúton, Zánka térségében. A baleset következtében a gépkocsi kigyulladt. A benne ülők ki tudtak szállni a járműből. Az esethez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom. 

 Kigyulladt egy személyautó a 8-as főút Somlóvásárhelyt elkerülő szakaszán. A tűzhöz Ajkáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, elvégezték a jármű visszahűtését és átvizsgálták azt. Senki sem sérült meg az eset során. A tűzoltási utómunkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap