Egy tűzeset, egy műszaki mentés a hétfői mérleg

2020. január 21. 13:36

Január huszadikán, hétfőn két komolyabb esetnél avatkoztak be a tűzoltók. Gázrobbanás volt Gyarmat településen, Lovason pedig autó hajtott villanyoszlopnak. Kedd délelőtt pedig a csúszós utakon elakadt autósokat mentettek.

A pápai hivatásos tűzoltók tegnap Gyarmat település Magyar utcájába vonultak, ahol egy családi házzal egybeépített melléképületben vélhetően gázrobbanás történt. A robbanás hatására az épület falai kidőltek, a tetőszerkezet megroskadt, de a lakóingatlan nem sérült. A melléképületben a robbanás időpontjában egy ember tartózkodott, aki propán-bután gázpalack használatával éppen forrasztani készült, ő megsérült az eset során, a mentők kórházba szállították. A robbanás során tűz nem keletkezett. A tűzoltók három propán-bután gázpalackot sértetlenül hoztak ki az épületből. A Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult, az ügyben tűzvizsgálat zajlik. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (Fotók: Pápai HTP)

A balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat Lovas Fő utcájába, egy villanyoszlopnak ütközött autó mentéséhez riasztották. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátták. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A villanyoszlop is megsérült az eset során, a vezeték, illetve a személygépkocsi tartotta, ezért az autó eltávolítását a villanyoszlop alól az egység csak a helyszínelést követően végezhette el. (Fotók: Balatonfüredi ÖTP)

Ma délelőtt a badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók Kisapáti és Nemesgulács térségében több árokba csúszott autó műszaki mentésén dolgoztak. A tükörjéggé változott úttesten előbb három személygépkocsit, majd állomáshelyükre való vonulásukat követően egy újabb személyautó mentését végezték kézi erő és drótkötél segítségével. Az útvonalon a mentési munkálatok végeztéig jelentős torlódás alakult ki, mert a megcsúszott autók forgalmi akadályt képeztek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A tapolcai önkormányzati tűzoltók a 7316-os úton, egy Gyulakeszi irányába tartó kamiont is mentettek. A pótkocsis teherautó megcsúszott az úton, fél útpályát elfoglalta, de nem dőlt fel, semmi nem folyt belőle és rakományt sem szállított. (Fotók: Tapolcai ÖTP)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap