Kedd délutánra is jutott egy tűzeset

2020. január 22. 12:56

Január huszonegyedikén nemcsak a reggeli órákban, délután is nyálkásak voltak az utak, még akkor is akadt, aki árokba csúszott. Ajkán kigyulladt egy faépület, Veszprémben pedig gázszagot éreztek egy családi háznál.

A tapolcai önkormányzati tűzoltók a 7317-es úton, Tapolca és Zalahaláp között egy fás-bokros területre csúszott, oldalára borult autót mentettek. A járműben egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították. Az áramtalanítást az egység kiérkezése előtt elvégezték a helyszínen tartózkodók. A tűzoltók motoros fűrésszel feldarabolták a személyautót körülvevő ágakat, hogy azt ki lehessen emelni. (Fotók: Tapolcai ÖTP)

Kigyulladt egy nyolc négyzetméter alapterületű, fa szerkezetű épület Ajka külterületén. Az esethez riasztott ajkai hivatásos tűzoltók feszítővas és gyorsdaraboló segítségével jutottak be az épületbe, onnan kihoztak egy propán-bután gázpalackot. A lángokat két vízsugárral fékezték meg. A bódéban senki nem tartózkodott az eset során, személyi sérülés nem történt. Mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot végez. (Fotók: Ajkai HTP)

Veszprémben, a Szőlőhegy utcában egy családi háznál gázszagot éreztek. A tulajdonos, az egység kiérkezése előtt a gázórát elzárta, az ablakokat, ajtókat kinyitotta, majd a fűtést újraindította. A veszprémi hivatásos tűzoltók a mosókonyhában felszerelt gázkészülék közelében emelkedett földgáz-koncentrációt mértek. A nyílászárók becsukását követő ismételt mérések még magasabb értékeket mutattak a gázkazán felső részénél, ezért a gázszolgáltató is a helyszínre érkezett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, mert az ingatlant a tulajdonos más módon is tudja fűteni. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap