Vasárnap és hétfőn műszaki mentésekhez vonultak

2020. május 26. 15:41

Az elmúlt két napban többször szerepelt műszaki mentés a tűzoltók riasztási lapjain, mint tűzeset. Több közúti balesetnél végeztek beavatkozást a megye hivatásos és önkormányzati egységei.

Vasárnap Litéren, a Béke utcában egy nagyméretű fa ága lehasadt, az úttestre esett. A balatonfűzfői hivatásos egység motoros láncfűrésszel felaprította, majd eltávolította az ágat.

Az út menti árokba hajtott egy gépkocsi a 8-as főút Veszprém és Öskü közötti szakaszán, Veszprém közelében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd kivontatták az árokból.

Balatonfüreden, a Somogyi utcában kettéhasadt egy nagy méretű fa, egyik fele épületre dőlt. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották az esethez, akik motoros láncfűrésszel darabolták fel a fát, és eltávolították a tetőről. (Fotók: Balatonfüred ÖTP)

A pápai hivatásos és önkéntes tűzoltók Mezőlakra, az Ady utcába vonultak, ahol egy lakatlan, földszintes családi ház egyik szobájában égtek berendezési tárgyak. A tűzoltók összesen három vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt. 

Balatonfüreden, a Kőrösi Csoma utcában egy villanyoszlopon lévő nagyfeszültségű váltó hibásodott meg, aminek következtében szikrázott. A város önkormányzati egysége vonult az esethez. A tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. 

A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a város külterületén, a 71-es főút mellett kézi erővel távolítottak el egy lehasadt, nagy méretű faágat, ami a közúti forgalmat veszélyeztette. 

Két személygépkocsi ütközött össze Ajka és Padragkút között. A műszaki mentéshez az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az egység áramtalanította a karambolos járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A járművekben egy-egy ember utazott. Az egyik autó vezetőjének életét a mentősök nem tudták megmenteni. (Fotó: Ajkai HTP)

Összeütközött két személyautó tegnap Csabrendeken, az Árpád utcában. A karambol következtében olaj folyt az útra. A sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez. Az egység mentesítő anyaggal felitatta a kifolyt olajat, és áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a csabrendeki önkéntes tűzoltók és a mentők is. A mentők két embert szállítottak kórházba. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték a mentési munkálatok idejére. (Fotók: Sümeg ÖTP)

Az ajkai hivatásos tűzoltókat a város Ifjúság utcájába riasztották, ahol egy erkélyen meglazult a vakolat és a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A tűzoltók gépezetes tolólétrával közelítették meg az erkélyt, és eltávolították a lógó vakolatot.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó Felsőörs és Alsóörs között. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a karambolos járművet. A járműben csak annak vezetője utazott, akit a mentők elláttak. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a műszaki mentés idején.

Ajkán, a Fürst és a Bródy utca kereszteződésében lévő villanyoszlopon elosztószekrény égett. Az ajkai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a közelben lévő óvoda karbantartója porraloltóval eloltotta. Az egység biztosította a helyszínt az energiaszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap