Az elmúlt napok tűzoltói beavatkozásai

2020. július 07. 15:06

A múlt hét utolsó napjaiban és e hét első napján is rengeteg segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem veszprémi műveletirányítóihoz. A tűzoltók folyamatosan úton voltak.

Pénteken az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak Öcs külterületére, ahol egy személygépkocsi árokba hajtott, majd felborult. A járműben két ember utazott, akik ki tudtak szállni az autóból, de a mentők egyiküket kórházba szállították. A tűzoltók elvégezték az autó áramtalanítását. 

Balatonkenesén, a Kikötő utcában csőtörés következtében egy vízóraaknában nagy mennyiségű víz gyűlt fel. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet, majd elzárták a vezetéket.  

Badacsonytördemicen, a Pince utcában száz négyzetméteren égett a gaz, avar. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Káptalantóti külterületén árokba hajtott, fának ütközött, majd kigyulladt egy kisbusz. A benne utazó kilenc ember a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak segítségével ki tudott szállni a járműből. A helyszínről a mentőszolgálat munkatársai hét embert könnyű, kettőt súlyos sérülésekkel szállítottak el. A badacsonytomaji hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a kisbusz lángjait. (Fotók: Badacsonytomaj HTP, Tapolca ÖTP)

Csajágon, a Kossuth utcában egy furgon kidöntött egy villanyoszlopot. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók porraloltóval biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, és áramtalanították a járművet, majd csörlővel levontatták a villanyoszlop beton talapzatáról. 

Ajka Széchenyi utcájában összehordott szemét égett, a város hivatásos tűzoltói oltották el.

Szombaton hajnalban a badacsonytomaji, a keszthelyi hivatásos és a tapolcai önkormányzati egyések Raposkára kaptak riasztást, ahol egy külterületi, kétszintes lakóház, és annak negyven négyzetméteres melléképülete égett. A badacsonytomaji és keszthelyi, valamint a tapolcai önkormányzati egységek kiérkezésekor a száznegyven négyzetméteres ház és hozzáépített melléképülete is teljes terjedelmében égett. Az egységek három vízsugárral oltották a lángokat. A tűzben két propán-bután-gázpalack robbant fel a pinceszinten, egy acetilén-palack pedig felhasadt. A műhelyből további egy oxigén-, valamint egy szén-dioxid-palackot hoztak ki az egységek, amiket hőhatás ért, ezeket mesterlövész lőtte ki.  Az épületben az eset idején nem tartózkodott senki. A tűzben az épület teljesen megsemmisült, lakhatatlanná vált, életvitelszerűen nem lakott benne senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. (Fotók: Badacsonytomaj HTP, Tapolca ÖTP)

Pusztamiskére az ajkai hivatásos tűzoltók mellett a devecseri önkéntesek kaptak riasztást, ahol egy hektáros területen égett a száraz fű, avar. Az egységek két vízsugárral eloltották a tüzet. 

Ábrahámhegyen, a Fenyves utcában növényi hulladékot égettek. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. 

Két személygépkocsi ütközött Pétfürdő közelében, a 8-as főúton. A karambol következtében az egyik jármű az út melletti vízelvezető árokba csúszott és felborult. Mindkét kocsiban ketten utaztak, a felborult autó utasai el tudták hagyni a járművet a pétfürdői hivatásos tűzoltók kiérkezéséig, őket a mentők kórházba szállították, a másik gépkocsi utasai nem sérültek meg az eset során. A felborult autót a tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították. 

Tapolcán, a Martinovics utcában szemét égett. A tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak a kárhelyszínre. 

Vasárnap a veszprémi hivatásos tűzoltók lehasadt faágat távolítottak el a megyeszékhely Vilonyai utcájában. 

Köveskál Henyei utcájában egy megdőlt fenyőfa veszélyeztetett villanyvezetéket. A település önkéntesei mellett Kővágóörs önkéntes tűzoltóit riasztották a helyszínre műszaki mentés céljából. 

A 77-es úton, Monostorapáti külterületén útra dőlt egy fa, akadályozta a forgalmat. A tapolcai önkormányzati és a monostorapáti önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Veszprémben, az Ányos Pál utcában elakadt személygépkocsi képezett forgalmi akadályt. A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

A megyeszékhely Vizi utcájában villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült járművet. Az autóban egy ember utazott, a mentők kórházba szállították. 

Tihanyban, a Cserhegyi dűlőn talicskában égettek szemetet. A balatonfüredi önkormányzati egység oltotta el a lángokat. 

Pápán, a Rigó lakótelepen hordóban égettek szemetet. A pápai hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik elvégezték a tűzoltást. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap