Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

2020. augusztus 10. 13:17

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság havonta új tűzvédelmi tesztet állít össze, augusztusban immár a második érhető el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Ezúttal az éghető folyadékok kezelésének, tárolásának, szállításának szabályairól, valamint a hatékony és gyors tűzjelzésről szóló szabályok kerültek a központba, de néhány kérdés erejéig a tűzesetek keletkezésének témája is megtalálható.

A szakemberek a tesztek összeállítása során arra törekedtek, hogy a válaszok értékelésekor a teszt kitöltője hasznos plusz információkhoz jusson, így az értékelőlapon nemcsak az jelenik meg, hogy helyes vagy helytelen volt-e a válasz, hanem ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, ezzel gyarapítva a már meglévő ismereteket.

Az interaktív tesztkérdések játékos formában tanítják a felhasználót, lehetőséget nyújtanak a tűzvédelmi tudás felmérésére, az ismeretek bővítésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem tudják például azt, hogy hol mekkora mennyiségű éghető folyadékot tárolhatnak, illetve hogy pontosan milyen információkat kell megadni egy tűzeset bejelentése során, és hogy milyen kérdésekre számíthatnak a hívásfogadótól.

Töltse ki legújabb tesztünket: Tűzvédelmi teszt II. 

tűzvédelmi tesztek köre hónapról hónapra bővül, egy-egy kérdéssor kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap