Hétvégi káresetek a megyében

2020. augusztus 10. 14:42

Szombaton és vasárnap két kisebb tüzet oltottak, két balesethez vonultak a tűzoltók és egy riasztást kapott a mobil labor is.

Összeütközött két személyautó szombat délelőtt Balatonfüreden, a Petőfi Sándor utca és a Jókai Mór utca kereszteződésében. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és felitatták az úttestre folyt motorolajat és üzemanyagot, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki. 

Zalagyömörőn, a Kisfaludy utcában egy kereskedelmi egység hátsó, oldalról nyitott épületrészében villanyóraszekrények, nyílászárók, valamint az ott tárolt tárgyak égtek. A tüzet a helyszínre riasztott sümegi önkormányzati és zalagyömörői önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották. Az épület többi helyisége füsttel telítődött, átszellőztetését az egységek elvégezték. Személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap a katasztrófavédelmi mobil labor és a kritikusinfrastruktúra-bevetési egység is vonult Ajka-Bakonygyepes térségébe, ahol a Csigere patakban volt szennyeződés. Az egységek vízanalitikai vizsgálatokat végeztek. 

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután Nagygyimót és Csót között. A pápai hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal közösen dolgoztak a helyszínen, ahol egy sávon haladt a forgalom a mentés idején. A tűzoltók áramtalanították a járművet, amiben hárman utaztak. Egy embert a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Várpalotán, a Csákány híd közelében, vasúti töltés melletti fedetlen, betonfallal körülhatárolt területen szemét égett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd átvizsgálták a tető nélküli építményhez csatlakozó, töltés alatt húzódó alagútrendszert, amiben senkit nem találtak. Az eset során nem történt személyi sérülés.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap