Tűz volt Ajkán és Várpalotán

2020. október 21. 12:50

Az elmúlt napok műszaki mentéseit követően kedden két tűzesethez vonultak a tűzoltók. Kigyulladt cserépkályha és épület adott munkát az egységeknek.

Ajkán, a Hámán Kató utcában egy családi házhoz vonultak a helyi hivatásos tűzoltók, ahol egy cserépkályha mellett bútorlapok gyulladtak ki. A tűzoltók az izzó bútorlapokat eltávolították a kályha közeléből, majd visszahűtötték azt. A füsttel telítődött helyiséget az egység átszellőztette. Az ingatlanban négy ember tartózkodott az eset során, az épület lakható maradt, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.   

Kigyulladt egy körülbelül harminc négyzetméteres épület kedd este Várpalota külterületén, a Vízmű úton. A balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az épületben ketten tartózkodtak, egyikük egy gázpalackot kivitt az égő épületből, de eközben sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították. A másik lakónak nem esett baja. A tűzoltók további két gázpalackot vittek ki az épületből, ezek nem forrósodtak át. (Fotók: Balatonfűzfői HTP)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap