Tisztelgés a forradalom hősei előtt

2020. október 22. 21:00

Október huszonharmadikán tisztelgünk az 1956-os forradalmi események hősei előtt. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén, a pandémiás helyzetre való tekintettel ünnepség helyett csendesen emlékezett meg a Veszprémben történt eseményekről és a forradalom helyi vezéralakjairól.

Az idei évben nincsen lehetőség nagyszabású rendezvényeken emlékezni, ehhez kapcsolódóan kiemelkedő kollégáink munkájáról a korábbi években megszokott keretek között elismerni, de a kiváló teljesítmények honorálása ennek ellenére sem maradhat el. 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a köztársasági elnök, a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató Bátorságért Érdemjelet, Hősies Helytállásért elismerést, főtanácsosi és tanácsosi címet adományozott az arra érdemeseknek, többen soron kívüli előléptetésben, illetve dicséretben és jutalomban részesültek.

Veszprém megyéből három kolléga részesült elismerésben. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Hirschl János c. tűzoltó főtörzsőrmesternek, a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának. 

Kovács Gábor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Megyei Főügyeleti Osztály műveletirányító referensét beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. 

Demeter Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a Megyei Főügyeleti Osztály műveletirányító referensét a főigazgató soron kívül előléptette tűzoltó zászlós rendfokozatba. 

 

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya ezúton gratulál az elismerésekhez!

 

Fotók: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap