Autó csúszott víztározóba, turisták szenvedtek balesetet

2020. október 26. 14:09

A hosszú hétvége sem telt riasztás nélkül a megyében. A tűzoltók változatos esetekhez vonultak. Műszaki mentések mellett minden napra jutott apróbb tűzeset. A jó időben sokan végeztek kerti munkákat, a növényi hulladékot el is akarták égetni, azonban többen ezt nem megengedett időszakban végezték. Mindig tájékozódjon a tűzgyújtási szabályokról, mielőtt ilyen tevékenységbe kezd!

Meghibásodott egy kisteherautó Balatonakaliban péntek kora reggel. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak a forgalmi akadályt képező jármű műszaki mentése miatt a helyszínre. Az egység az úttestre folyt motorolajat felitatta, az utat megtisztította, a forgalmi akadályt megszüntette. Személyi sérülés nem történt. 

Két kiránduló jutott bajba a Gulács hegy turistaútján. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók mentőkötél használatával segítették biztonságos helyre a turistákat, majd a rendőrség munkatársaival a csúcsra kísérték őket, ahonnan biztonságos úton indultak el lefelé.

Várpalota külterületén autógumi égett péntek délután. A pétfürdői hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Balatonalmádiban, a Dandár utcában növényi hulladék égett, Balatonfűzfő hivatásos egysége vonult a helyszínre. Pápán, a Rigó lakótelepen volt tűz. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángoló szemetet.

Szombaton Devecser külterületén víztározóba csúszott egy személyautó. A benne ülő ki tudott szállni a járműből. A helyszínre riasztott ajkai hivatásos és devecseri önkéntes tűzoltók drótkötél segítségével vontatták partra a kocsit. Az eset során személyi sérülés nem történt. (Fotók: Devecser ÖTE)

Szemét égett Pápán, a Téglagyári úton. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. 

Vasárnap ugyancsak Pápán, a Borsosgyőri úton oltottak szemetet a pápai hivatásos tűzoltók. 

Elhagyta az úttestet és az oldalára borulva állt meg egy személyautó a 82-es főút Zirc és Csesznek közötti szakaszán. A zirci önkormányzati tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A járműben két ember utazott, nem sérültek meg. (Fotók: Zirc ÖTP)

Tagyon külterületén, a szőlőhegy egyik ingatlanján kerti hulladékot égettek olyan időszakban, amikor erre az önkormányzati rendelet nem ad lehetőséget. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat.

Összeütközött két autó Veszprémben, a Cholnoky Jenő utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Mindkét kocsiban csak a sofőr ült, egyikük sérült meg, őt a mentők a helyszínen ellátták. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap