Apróbb tüzek és néhány műszaki mentés

2020. október 27. 13:55

Szeméttüzekhez és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat hétfőn. Három helyszínen úttestre folyt olajat, üzemanyagot kellett felitatni. Személyi sérüléses eset nem történt.

Magyargencsen, a Petőfi utcában veszélyesen megdőlt fát távolítottak el a pápai hivatásos tűzoltók, ami épületet veszélyeztetett. Csabrendek külterületén útra dőlt egy fa, a sümegi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. 

Pétfürdőn, az Akácfa utcában üzemanyag folyt az úttestre egy személyautóból. A pétfürdői hivatásos egység elhárította a csúszásveszélyt. Lovászpatonán, a Kossuth utcában hidraulikaolaj folyt nagy mennyiségben az úttestre. A háromszáz méter hosszan kifolyt anyagot perlittel itatta fel a pápai hivatásos egység, majd a közútkezelő munkatársaival együtt letakarították az úttestet. Veszprém külterületén, a 8-as főút és a pápai út kereszteződésénél is hosszabb üzemanyagfolyás volt az úton, amely egészen egy Házgyári úti üzem telephelyig tartott. A veszprémi hivatásos tűzoltók felitatóanyagot szórtak az érintett útszakaszra a közútkezelő szakembereinek közreműködésével. 

Egy lakás kismegszakítója füstölt Ajkán, a Móricz Zsigmond utcában. Az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység füstölést nem tapasztalt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A pápai hivatásos tűzoltók a város Rigó lakótelepén oltottak tizenöt négyzetméteren égő szemetet. A veszprémi hivatásos tűzoltók pedig a megyeszékhely Kopácsi utcájában oltottak el húsz négyzetméteres területen égő gazt, szemetet. 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap