Kigyulladt egy lakókocsi Ajkán

2020. október 30. 11:01

Több balesetnél végeztek műszaki mentést a megyében a tűzoltók tegnap, de egyiknél sem történt komoly sérülés. Ajkán egy lakókocsi teljesen kiégett, a benne életvitelszerűen tartózkodó ember személyes tárgyai és iratai is megsemmisültek.

Letért az úttestről és az árokban az oldalára borulva állt meg egy kisteherautó a 77-es főúton, Hegyesd térségében. A tapolcai önkormányzati tűzoltók csörlő segítségével kerekeire állították a rakomány nélküli platós teherautót. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi Ajkán, a Bartók Béla utcában. A járműben két, egyenként hat kilogrammos gázpalack volt, abból egyet az ajkai hivatásos tűzoltók visszahűtöttek, egy még a kiérkezésük előtt felrobbant. Az egység megakadályozta a tűz továbbterjedését. A lakókocsiban egy ember tartózkodott, nem sérült meg, személyes tárgyai és iratai megsemmisültek a tűzben.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Szentkirályszabadján, a Balatoni úton. A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók a fennakadt autó alá talpfákat helyeztek, majd csörlővel kivontatták az árokból. Személyi sérülés nem történt. 

Összeütközött két autó a 84-es főúton, Sümeg térségében. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították az egyik járművet. Mindkét kocsiban csak a sofőr utazott, egyikük megsérült a balesetben, őt kórházba szállították. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett, egy sávon haladt a forgalom.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap