Szenteste gyulladt ki a panzió

2020. december 28. 14:33

Karácsony két napja nyugalomban telt a Veszprém megyei tűzoltóságokon. Huszonötödike két tévesnek bizonyuló tűzjelzést hozott, huszonhatodikán is csak egyetlen tűzjelző jelzett be, az sem igényelt vonulást. Szenteste nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók Badacsonytördemicre, egy panzióhoz.

Csütörtökön reggel negyed nyolc után pár perccel vonultak egy pápai, Barát utcai földszinti lakáshoz a helyi hivatásos tűzoltók, ahol a szobában égve felejtett illatgyertya okozott tüzet. A gyertyalángtól lángra kaptak a mellette tárolt újságok. Az egység kiérkezésekor tűz már nem volt, a lángok nem terjedtek át semmire, de a helyiség füsttel telítődött. Az egység az ingatlant átszellőztette. A lakó elhagyta az épületet, nem sérült meg, de a mentők megfigyelésre kórházba szállították. 

Az éjjeli órákban Badacsonytördemicen kapott lángra egy százötven négyzetméter alapterületű, panzióként üzemelő épület tetőszerkezete. A lángok átterjedtek a panzió melletti étterem száz négyzetméteres tetejére is. Badacsonytomajról, Ajkáról és Keszthelyről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók az esethez, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek együttes erővel, több oldalról végezték az oltást és négy vízsugárral megfékezték a lángokat. Az épületben életvitelszerűen egy ember élt, időben elhagyta az épületet, nem sérült meg. Lakrésze lakhatatlanná vált, ezért szomszédoknál szállásolták el. Az oltás idejére az elektromos szolgáltató teljes áramtalanítást végzett, a nagyfeszültségű hálózatról is lekapcsolta az égő panzió környéki oszlopokat, ami ezerötszáz fogyasztót érintett mintegy másfél órán keresztül. A szolgáltatást az oltási utómunkálatok közben helyreállították a villamosművek szakemberei. (Fotók: KMSZ és Badacsonytomaji HTP)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap