Továbbra is sok a baleset

2021. április 09. 11:16

Többnyire műszaki mentésekhez vonultak a megye tűzoltói az elmúlt két napban. Mindkét napra jutott szabadtéri tűzeset is.

Megdőlt egy fa Mezőlakon, a Kossuth utcában április hetedikén. A pápai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészt használtak a balesetveszély megszüntetéséhez. 

Egy családi ház kazánházában keletkezett tűz Pápadereskén, a Rózsa utcában. A pápai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Az egység átvizsgálta, majd átszellőztette az épületet. A tűzeset során nem sérült meg senki, a ház három lakóját rokonoknál helyezték el.

Balatonedericsen száz négyzetméteren kapott lángra a nádas. Badacsonytomajról vonultak a helyszínre a hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Április nyolcadikán Veszprémben, a Sepsiszentgyörgy utcában árokba borult egy személygépkocsi. A benne ülőt a mentők kórházba szállították. A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók előbb kerekeire állították a járművet, ezt követően tudták elvégezni az áramtalanítását. 

Karambolozott egy személygépkocsi és egy nyerges vontató a 8-as főút Somlójenő és Somlóvásárhely közötti szakaszán. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A személyautóban ketten ültek, a teherautóban csak a sofőr tartózkodott, senki sem sérült meg. A nyerges vontató üzemanyaga a baleset következtében az úttestre folyt, azt a tűzoltók felitatták. A munkálatokat a somlóvásárhelyi önkéntesek is segítették. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a mentés idején.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó a megyeszékhelyen, a Buhim utcában. A kocsi forgalmi akadályt képezett, ezért a veszprémi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével félrevontatták. Személyi sérülés nem történt. 

Égetés miatt továbbterjedtek a lángok egy száraz füves, bozótos területen Balatonudvariban, az Öreghegy dűlőn. Balatonfüred önkormányzati tűzoltói kéziszerszámokal és vízsugárral oltották el az egy hektáron pusztító lángokat.

 Fának csapódott egy személyautó a 73-as főúton, Paloznak térségében. Egy ember utazott a járműben, ő beszorult. A veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, mentőhelikopter szállította kórházba. Az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett félpályán haladt a forgalom a mentés ideje alatt. 

 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap