Szabadtéri tüzek jellemezték a hétvégét

2021. április 12. 14:06

Sok helyütt kapott lángra a nádas, száraz füves terület a megyében, de összehordott szemét oltásához is riasztották a tűzoltókat.

Műanyag hulladékot égettek április kilencedikén Zircen, a Köztársaság utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. 

Egy hektáros nádas, bozótos területen három gócpontban keletkezett tűz Öcs külterületén. Ajkáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók az esethez és kéziszerszámok és vízsugár segítségével több mint négy órán keresztül oltották el a lángokat.

A Pétfürdő közelében található Nagy Birkás tó környékén három hektáros nádasban csaptak fel a lángok. Pétfürdő hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kemeneshőgyészen, az Ady Endre utcában szalmabálák égtek. A pápai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral végezték a beavatkozást. 

Megdőlt két diófa Pápán, a Kálvária utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták az épületet veszélyeztető növényeket. 

Égett a kéményben lerakódott korom egy Veszprém-Kádártai családi háznál. A megyeszékhelyről a helyszínre riasztott hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat. A házban van egyéb fűtési mód, ezért lakosságvédelmi intézkedésre a ház öt lakójával szemben nem volt szükség. Senki sem sérült meg az eset során.

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres, különálló melléképület Ajkán, a Dózsa György utcában. Az épület mellett, mintegy tíz négyzetméteren összehordott szemét is égett. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki. 

Összehordott falevél égett Badacsonytomajon, a Római út és a Muskotály utca kereszteződésében április tizedikén. A helyből riasztott hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték a tűzoltást. 

Sümegprága és Bazsi települések között a száraz fű égett. Sümeg önkormányzati tűzoltói avatkoztak be. Kislődön, a Bányatelepen is meggyulladt a száraz fű. Az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Április tizenegyedikén letért az úttestről egy személyautó Balatonalmádiban, a Balatonfűzfői úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították. A mentési munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben.

Építési munkálatok közben megsértettek egy gázvezetéket Balatonfüreden, a Rákóczi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók elszorították a sérült csőszakaszt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig és méréseket végeztek a területen. Veszélyes mértékben nem mutattak ki gázkoncentrációt a levegőben, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.  (Fotó: Balatonfüred ÖTP)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap