Tombolt a tél a Bakonyban

2021. április 14. 13:05

Közlekedési nehézséget okozott az áprilisi hó a Bakonyban. A Csesznek, Tés és Bakonybél környéki utakon kidőlt fák, leszakadt faágak zárták el az utat, több gépjármű is elakadt a hókásás, csúszós utakon.

A 82-es főúton több tehergépkocsi akadt el, a zirci önkormányzati tűzoltók a közútkezelő szakembereivel együtt dolgoztak az út megtisztításán. A 8213-as úton egy megcsúszott személyautó zárta el a forgalmat. Pétfürdő hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést. Fák dőltek az útra az erős szél miatt Úrkút és Szentgál között, valamint a 82-es főúton, Csesznek térségében. Előbbi helyen az ajkai hivatásosok, utóbbi esetben a bakonyoszlopi önkéntesek és a zirci önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Vasúti pályára dőlt több fa is Porva térségében. A zirci önkormányzati egység vasúti szerelvényen közelítette meg a két helyszínt és motoros láncfűrésszel darabolták fel a termetes növényeket, hogy felszabadítsák a vasúti pályát. Bakonybél közelében két helyszínen is kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Pápáról vonultak a hivatásos tűzoltók műszaki mentést végezni. A megye több pontján, többek között Városlődön, Kislődön és Farkasgyepün is, áramkimaradásokat okozott a rendkívüli időjárás, több mint 3500 ember maradt időszakosan áramellátás nélkül. Az áramszolgáltató szakemberei dolgoztak a hibák helyreállításán. 

A viharos időjárás okozta eseteken kívül is érkeztek bejelentések a megyei műveletirányításhoz. Árokba csúszott egy kamion Aszófőn, az Öreghegyi és a Balaton utca sarkán. Balatonfüredről vonultak a helyszínre az önkormányzati tűzoltók elvégezni a műszaki mentést. 

Veszprémben, a Dornyai Béla és a Lóczy utcák kereszteződésében egy személyautó villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében a villanyoszlop megsérült és egy másik személygépkocsira dőlt. A veszprémi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel dolgoztak a helyszínen teljes útlezárás mellett. A két autóban összesen hat ember utazott, egyiküket a mentők kórházba szállították. 

A megyeszékhelyen, egy Cserhát lakótelepi lakásban meghibásodott a tűzhely és szivárgott belőle a gáz. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap