Megsérült egy gázvezeték Veszprémben

2021. szeptember 17. 12:27

Munkagép rongált meg egy gázvezetéket Veszprémben, a Házgyári úton. Százhúsz ember hagyott el egy irodaépületet a probléma elhárításáig.

Árokba hajtott egy személyautó Sümegen, a Rendeki utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kivontatták a járművet, amiben csak a vezetője tartózkodott. Személyi sérülés nem történt. 

Száz négyzetméteren égett Veszprémben, a Jutasi út mellett bozótos, száraz füves terület. A veszprémi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat.

Munkagép rongált meg egy gázvezetéket Veszprémben, a Házgyári úton. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik ötven méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki, és kiürítették a közeli épületeket, amíg a gázszolgáltató szakembere kiszakaszolta a megrongált vezetéket. Összesen százhúsz ember hagyta el az érintett telephely irodaépületét. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett. Az első mért adatok az alsó robbanási értéket mutatták, a gázvezeték elzárását követően a koncentráció folyamatosan csökkent, a dolgozók negyed óra elteltével visszatérhettek az épületekbe. Személyi sérülés nem történt.

Papírhulladék égett egy szemetesben Pápán, egy Jókai utcai iskola épületében. A pápai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tűz elaludt, nem terjedt tovább, az egység átvizsgálta és átszellőztette a füsttel érintett helyiséget. Személyi sérülés nem történt. 

Balesetet szenvedett és nem tudott a saját lábán továbbmenni egy ember Badacsonytördemicnél, egy bányaudvarban. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a szerencsétlenül járt embert speciális hordágyon vitték a mentőautóhoz, amellyel kórházba szállították.

Kölyökkutya esett egy medencébe Pápán, a Nyírfa utcában. A medencében körülbelül harminc centiméter víz volt, ebből az állat önerejéből nem tudott kijönni. A pápai hivatásos tűzoltók egy tömlő segítségével emelték ki a kutyát a vízből.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap