„Hajtsunk fejet a nemzeti egység előtt” – október 23-ai megemlékezés az igazgatóságon

2021. október 22. 12:19

Október huszonkettedikén tartotta ünnepi megemlékezését a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepi állománygyűlésen a mártírok emléke előtti tisztelgés mellett elismerések átadására is sor került.

Az állománygyűlésen Farkasné Kapus Emma tűzoltó alezredes, az Ellenőrzési Szolgálat vezetője beszédében felidézte az 1956 őszén zajlott eseményeket, melyek évtizedekkel később egy rendszer leomlásához vezettek. Emléket állított azoknak az értelmiségi és vidéki, egyszerű sorból származó hősöknek, akik életüket adták egy igaz ügyért. Korabeli képsorokkal illusztrált megemlékező gondolatait úgy zárta, a mai generáció feladata az maradt, hogy fejet hajtson a nemzet egysége, a mártírok és a vidéki értelmiségiek, munkások és parasztok előtt, akik „egy jobb életért, a demokratikus politikai berendezkedésért, a szabadságért és a függetlenségért küzdöttek”. 

A szónok beszédét követően az állománygyűlés elöljárója, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató elismeréseket adott át azoknak a kollégáknak, akik kiemelkedő sporteredményükkel állnak példaként pályatársaik előtt. 

 

 

A borítókép illusztráció, forrás internet

Fotók: Csondor Henrietta tű. hadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap