Tűz volt egy küngösi családi háznál

2021. november 08. 13:36

Szombaton és vasárnap is sokat vonultak a megye tűzoltói. Szombaton vonat ütközött személykocsival Pápán és életet mentett a CO-érzékelő Várpalotán, vasárnap lakhatatlanná vált egy épület Küngösön.

Vonattal ütközött egy személyautó Pápán, az Acsádi úti vasúti átjáróban szombaton. A személyvonat harminc utasa nem sérült meg, a gépkocsiban csak annak vezetője tartózkodott, kiszállt a járművéből, nem sérült meg. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és a vonat utasait a mentesítő járathoz kísérték. (Fotók: Pápa HTP)

Növényi hulladék égett Zirc közelében, a 8301-es út mellett. A zirci önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat.

Szén-monoxid-érzékelő mentett életet Várpalotán. Egy Újlaky úti ingatlanban jelzett a készülék. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, akik méréseket végeztek és ki tudták mutatni a szén-monoxid jelenlétét a gázkazán közelében. A szabályosan felszerelt CO-jelző készülék jelzésére a lakás négy lakója elhagyta az épületet, miután kinyitották az ablakokat. A tűzoltók felhívták a tulajdonos és a bérlők figyelmét arra, hogy a fűtőberendezést szakemberrel át kell vizsgáltatni. Felülvizsgálatig a lakásban egyéb módon fűtenek, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Tűz keletkezett egy családi ház pinceszintjén Küngösön, a Deák Ferenc utcában vasárnap. Bútorok, faszén és szemét égett. A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben egy ipari gázpalack felhasadt, hét másik gázpalackot és egy szén-dioxid-palackot a tűzoltók vittek ki az épületből. A lángok a pincéből nem terjedtek tovább. Egy embert a mentők füstmérgezéses tünetekkel kórházba szállítottak. Az épület lakhatatlanná vált, a lakót kórházi kezelését követően rokonoknál helyezik el. (Fotó: Pétfürdő HTP)

Személyautó és motorkerékpár karambolozott Zircen, a Rákóczi téren. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a motorkerékpárt, és felitatták a belőle kifolyt üzemanyagot. A kocsiban négyen utaztak, nem sérültek meg, a motor vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Szivárgott a gáz Balatonrendesen, a Fő utcában egy családi háznál. A kővágóörsi önkéntes tűzoltók elzárták a sérült vezetéket, melynek hatására a szivárgás megszűnt. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap