Kéménytűz és oldalára dőlt teherautó

2021. november 12. 10:51

Badacsonytördemicen kigyulladt egy kéményben a lerakódott korom, Nagygyimót közelében oldalára dőlt egy kisteherautó, Borzaváron garázs égett.

Meggyulladt a kéményben lerakódott korom Badacsonytördemicen, egy Szent István utcai háznál. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a kéményből szikrák jöttek ki, de a füstelvezető nem repedt meg. A tűzoltók kéziszerszámokkal és porraloltóval eloltották a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőteret, további izzást nem tapasztaltak. A házban ketten laknak, elektromos fűtőtesttel fűtenek a kémény felülvizsgálatáig, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Oldalára borult egy trélert vontató kisteherautó tegnap Pápa és Nagygyimót között. Az utánfutó, rajta egy autóval, az árokba csúszott. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt.

Tizenöt négyzetméteres garázsnak használt melléképületben keletkezett tűz Borzaváron, a Szépalmai utcában. A zirci önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték az oltást, melyet a tűzoltók vízsugárral fejeztek be. A lángok nem terjedtek át semmire, személyi sérülés nem történt. 

 

A kép illusztráció. Fotó: Pápa HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap