Vasárnap tüzekhez vonultak

2022. január 17. 13:56

Három tűzesethez riasztották Veszprém megye tűzoltóit vasárnap.

Elolvadt vezeték miatt füstölt a villanyóraszekrény egy pápateszéri családi háznál, a Kossuth utcában. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, azonban füstölést már nem tapasztaltak. Az elektromos szolgáltató szakemberei avatkoztak be. 

Tűz ütött ki egy családi házhoz épített, húsz négyzetméteres kazánházban Ajkán, a Padragi úton. Az ajkai hivatásos tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, amely nem terjedt tovább a tetőszerkezetre. A helyiségben nagy mennyiségű lomot és tűzifát tároltak, amelyeket az egységek átvizsgáltak és átmozgattak az utómunkálatok közben. A lakóépület két külön lakrészből áll, összesen hatan laktak benne, nem sérültek meg. Mindkét lakrészben meg tudják oldani a fűtést alternatív módon, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Elmozdult a kivezető nyílásból a füstcső és a lakásba visszaáramlott a füst egy Toldi Miklós utcai társasházban Várpalotán. A pétfürdői hivatásos tűzoltók a kályhából eltávolították a tüzelőanyagot és kiszellőztették a lakást. A teatűzhelyt kivitték a lakásból és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy ne használja, míg új bekötőcsövet nem vesz.  Az ingatlant lakói egyéb módon tudták fűteni, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt. 

 

A kép illusztráció, korábbi káresetnél készült. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap