Tegnap kétszer is sérült gázvezetékhez vonultak a tűzoltók

2022. május 19. 14:30

Előbb Pétfürdőn, majd Balatonalmádiban is sérült gázvezeték miatt kellett ideiglenesen területet lezárni a tűzoltóknak.

A nagyvázsonyi posta épületének gázkazánja gyulladt ki tegnap hajnalban. A helyi önkéntes tűzoltók elzárták a gázt az épületben a veszprémi hivatásos egység kiérkezése előtt. A hivatásos egység már nem tapasztalt tüzet, de az épület füsttel telítődött, ezért átszellőztették az ingatlant. Személyi sérülés nem történt. 

Egy ágy kapott lángra a veszprémi Jutasi úton. A helyi hivatásos egység oltotta el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Munkagép rongált meg egy gázcsövet a pétfürdői gyártelepen, egy sporttelep mellett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók a sportpályát és a közeli épületeket kiürítették. Az egység egy közeli ingatlant áramtalanított, a helyszínhez vezető utat lezárta, és a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig egy védősugárral biztosította a helyszínt.  A katasztrófavédelmi mobil labor a munkálatok idején méréseket végzett a helyszínen. Személyi sérülés nem történt. 

Megdőlt egy kiszáradt vadgesztenyefa Sümegen, az Árpád utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók az úttestre dőlt növényt motoros láncfűrésszel vágták ki. 

Munkagép sértett meg egy gázvezetéket Balatonalmádiban, a Városház téren. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók biztonsági terület kijelölését követően védősugárral biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek beavatkozása ideje alatt. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

 

A fotó archív.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap