A legsportosabb megyei tűzoltók viadala

2022. május 25. 15:30

Hat csapat hatvan tűzoltója versenyzett a hagyományos tűzoltó sportversenyen Tapolcán, hogy elnyerjék a megyei legjobbnak járó címet és serleget egyéniben és csapatversenyben is.

Veszprém megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságain házibajnokságokon dőlt el, kik mérethetik meg magukat a megyei versenyen, melyet a járványhelyzet okozta kihagyások után idén május huszonötödikén rendeztek meg. A tapolcai sportközpontban reggel kilenc órakor elhangzott eligazítást követően három versenyszámban dördült el a képzeletbeli startpisztoly. 

Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Pápa, Pétfürdő és Veszprém hivatásos tűzoltóiból összeállt csapatok tagjai egyéniben és csapatversenyben is rajthoz álltak, míg egyéniben kiélezett küzdelmet vívtak egymással, addig csapatban összeszokott mozdulatokkal segítették egymást. 

A fizikai erőnlét mellett a technikai tudás és taktika egyaránt szükséges volt a győzelemhez. A sportos tűzoltók előbb 100 méteres akadálypályán, majd 4x100 méteres váltóversenyben, az utolsó versenyszámban pedig kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat, bizonyíthatták felkészültségüket. 

Az eredmények összesítése után idén a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata került ki győztesen, ők vehették át az egyéni és csapatdíjak átadását követően az aranyérmet és az elsőknek járó serleget.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál sportos tűzoltóinak a részvételhez és az eredményekhez!

Fotó: Csondor Henrietta tű. hadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap