Hírek aloldal fejlécképe

Veszprém MKI hírek

Gyereknap a tűzoltókkal 2022. május 27.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Kiégett egy kisrepülő a balatonfőkajári reptéren 2022. május 27.

A földre esett és kigyulladt egy forgószárnyas repülő tegnap este a balatonfőkajári repülőtéren. Pilótája megsérült.

A legsportosabb megyei tűzoltók viadala 2022. május 25.

Hat csapat hatvan tűzoltója versenyzett a hagyományos tűzoltó sportversenyen Tapolcán, hogy elnyerjék a megyei legjobbnak járó címet és serleget egyéniben és csapatversenyben is.

Balatonfűzfői születésnapos tűzoltót is köszöntött a főigazgató 2022. május 25.

Egyéb elismerések mellett kerek évfordulós születésnapi ajándékokat vehettek át az arra érdemesek május 25-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlet előtt.

A legjobb alkotásokat díjazták 2022. május 24.

A járványügyi helyzet mérséklődését követően először nyílt lehetőség arra, hogy személyesen találkozzon díjazott és díjat átadó. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) alkotói pályázatának területi legjobbjai Veszprémben vehették át díjukat a gazdasági igazgatóhelyettestől.

Halálos baleset Kupnál 2022. május 23.

Tegnap három balesetnél avatkoztak be a tűzoltók a megyében. Kup és Bakonypölöske között egy ember vesztette életét egy frontális karambolban.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Tegnap kétszer is sérült gázvezetékhez vonultak a tűzoltók 2022. május 19.

Előbb Pétfürdőn, majd Balatonalmádiban is sérült gázvezeték miatt kellett ideiglenesen területet lezárni a tűzoltóknak.

Leégett egy ház teteje Egyházaskeszőn 2022. május 18.

Három településről érkeztek tűzoltók Egyházaskeszőre, ahol kigyulladt egy száz négyzetméteres ház melléképülete és tetőszerkezete tegnap.

Elesett egy turista a tihanyi kirándulóhelyen 2022. május 17.

A tihanyi barátlakások közelében lévő turistaúton esett szerencsétlenül egy kiránduló. A tűzoltók vitték a mentőautóig.

Öt autó ütközött 2022. május 16.

Balatonfőkajárnál öt autó szenvedett ráfutásos balesetet szombaton, vasárnap Mindszentkálla és Ősi közelében is árokba hajtott egy-egy személyautó.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el 2022. május 13.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.