Hírek aloldal fejlécképe

Veszprém MKI hírek

Megsérült egy gázvezeték Veszprémben 2021. szeptember 17.

Munkagép rongált meg egy gázvezetéket Veszprémben, a Házgyári úton. Százhúsz ember hagyott el egy irodaépületet a probléma elhárításáig.

Száraz fű, avar égett 2021. szeptember 16.

Szerdán kisebb tüzekhez vonultak a tűzoltók, és egy kidőlt fát is el kellett távolítani.

Suhogtak a nyilak a Sötétvölgyben 2021. szeptember 16.

Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal suhogtak a nyilak Szekszárdon, a Sötétvölgyben: szeptember 15-én, a megyeszékhely közelében fekvő erdőben ismét megrendezték az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett rendezvény sikeréhez a kellemes, napsütéses időjárás is hozzájárult. Három arany- és egy bronzéremmel, a legeredményesebb csapatnak járó vándorkupával és egy különdíjjal tértek haza megyénk indulói.

Öt tűzeset kedden 2021. szeptember 15.

Kedden öt tűzesethez vonultak a tűzoltók a megyében. Négy esetben a száraz fű kapott lángra, Pápán pedig egy vontatott, műszaki hibás buszban keletkezett tűz.

Halálos baleset Tés közelében 2021. szeptember 14.

Az útpadkának ütközött, majd többször megpördült, és a tetején állt meg egy személyautó Tés határában, a Várpalota felé vezető úton tegnap délután.

Halálos motorbaleset Csesznek közelében 2021. szeptember 13.

Három nap alatt tizenkét balesetnél végeztek műszaki mentést a tűzoltók Veszprém megyében. Egyik eset tragédiával végződött.

Húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat 2021. szeptember 11.

2001. szeptember 11-én szenvedte el történelme legnagyobb terrortámadását az Egyesült Államok: azon a napon terroristák eltérítettek négy repülőgépet, hárommal belerepültek a World Trade Center (WTC) ikertornyaiba, illetve az Amerikai Védelmi Minisztérium épületébe. New York-ban a WTC-nél háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

Ismét megmérettek a favágó tűzoltók 2021. szeptember 10.

Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők szeptember 8-án Ropolypusztára, ahol egy év kihagyás után összemérték tudásukat az Országos Tűzoltó-Favágóversenyen, és az is eldőlt, melyik csapat nyerte meg a legjobbnak járó kupát. Balatonfűzfőre egy egyéni és egy csapat bronzérem is került.

Kisebb balesetek, leszakadt faág 2021. szeptember 08.

Hétfő és kedd a műszaki mentések napja volt. Balatonalmádiban kerítésnek hajtott egy autó, Balatonfüreden öt jármű koccant össze, Pápasalamonban pedig megrepedt egy fa.

Két tűz ugyanott egy hétvége alatt 2021. szeptember 06.

Pénteken és vasárnap is tűz keletkezett egy tapolcai szeméttelepen, de emellett is több tűzeset volt hétvégén.

Kiderült, ki 2021-ben az ország legerősebb tűzoltója 2021. szeptember 06.

Immár harmadszor adott otthont Vas megye a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója tűzoltóversenynek szeptember 3-án. Az idén is a fővárosból és az ország szinte minden megyéjéből neveztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók, körülbelül száz versenyző mérte össze kitartását és sporttudását a büki gyógyfürdő előtti parkolóban. A rendezvény Veszprém megyei sikert is hozott.

Százötven éves a pápai tűzoltóság – jubileumi ünnepségen emlékeztek a kezdetekre 2021. szeptember 02.

Fennállásának százötvenedik évfordulóját ünnepelte a pápai tűzoltóság. A szeptember másodikán Pápán tartott ünnepi állománygyűlésen látványos felvonulással, koszorúzással, kiállítással tisztelegtek a másfél évszázados fennállás előtt. A jubileumi ünnepségen ismerték el a Pápán kimagasló munkát végző tűzoltókat is.