Hírek aloldal fejlécképe

Veszprém MKI hírek

Étel füstölt egy mikróban, palackból szivárgott a gáz 2021. november 26.

Szerdán és csütörtökön három tűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói és három balesetnél végeztek műszaki mentést.

Biztonságban a társasházakban 2021. november 24.

Otthonunk és lakókörnyezetünk biztonságára hívják fel a figyelmet a héten a Társasházak Napja országos konzultációsorozat részeként a Veszprém megyei katasztrófavédelmi kirendeltségeken is. Az online konzultáció szerdától péntekig tart. Az akcióról a járványügyi szabályok betartásával sajtótájékoztatót tartottak Veszprémben.

A veszprémi tűzoltók vágták ki az ország karácsonyfáját Nemesvámoson 2021. november 23.

November huszonegyedikén, vasárnap tizenhárom tűzoltó négy tűzoltóautóval vonult Nemesvámosra. Ezúttal nem káreseményhez indultak, hanem kivágni egy több évtizedes ezüstfenyőt, mely a Parlament előtti teret díszíti vízkeresztig.

Tűzjelző szólalt meg egy veszprémi középiskolában 2021. november 17.

Automata tűzjelző jelzett be egy veszprémi középiskolában tegnap délelőtt. A jelzés az iskola vegyszer-raktárától érkezett, ahonnan a nyitott ablakokon keresztül füst is távozott.

Halálos baleset a 71-es főúton, Alsóörs közelében 2021. november 15.

Vasárnap három balesetnél végeztek műszaki mentést a megye tűzoltói. Alsóörs közelében egy ember vesztette életét.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről 2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Kéménytűz és oldalára dőlt teherautó 2021. november 12.

Badacsonytördemicen kigyulladt egy kéményben a lerakódott korom, Nagygyimót közelében oldalára dőlt egy kisteherautó, Borzaváron garázs égett.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Pápán 2021. november 10.

A pápai Hantai úton jelzett a CO-érzékelő az éjszaka. Egy újabb életet mentett meg a jelzőkészülék. Szereltessen fel Ön is szén-monoxid-érzékelőt, hogy elkerülje a tragédiát!

Tűz volt egy küngösi családi háznál 2021. november 08.

Szombaton és vasárnap is sokat vonultak a megye tűzoltói. Szombaton vonat ütközött személykocsival Pápán és életet mentett a CO-érzékelő Várpalotán, vasárnap lakhatatlanná vált egy épület Küngösön.

Karambol és megdőlt fa 2021. november 05.

Kisebb esetekhez riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban. Balesetnél segítettek, megdőlt fát vágtak ki, kerítés közé szorult kutyát mentettek.

Tesztelje tudását! 2021. november 03.

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tizenhetedik online tűzvédelmi tesztje. A legújabb tűzvédelmi teszt elsősorban a novemberi jeles ünnepekkel, a lakás- és temetőtüzek megelőzésével foglalkozik.

Három első tiszt vette át kinevezését a megyében 2021. november 02.

Három Veszprém megyei kolléga vette át első tiszti kinevezését október huszonkilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A főigazgatóság vezetői előtt dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok, a BM OKF hatósági főigazgató-helyettese adta át a kinevezésről szóló okmányt az érintetteknek.