Hírek aloldal fejlécképe

Veszprém MKI hírek

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától 2021. június 18.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Széna égett, bála esett az úttestre 2021. június 17.

A kedd délelőtti halálos balesetet követően már csak kisebb esetekhez vonultak a tűzoltók. Szerdán is kisebb területen voltak tüzek.

Halálos baleset a 8-as főúton 2021. június 15.

Összeütközött egy rakomány nélküli kamion és egy kisteherautó a 8-as főút 47-es kilométerénél ma délelőtt, Veszprém térségében. A kamion az út melletti mély vízelvezető árokba csúszott.

Tovább folytatódik az önkéntes mentőszervezetek fejlesztése 2021. június 15.

Június 7. és 11. között nyolc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, köztük a Veszprém megyei, vehette át összesen negyvenhárom önkéntes szervezete részére azokat a komplett védőfelszereléseket, tűzoltó-szakfelszereléseket, amelyek révén a szabadtéri tüzek szempontjából leginkább érintett területek mentő tűzvédelme tovább erősödik. A fejlesztés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosítószámú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Műszaki mentések hétvégéje 2021. június 14.

Az átlagosnak mondható szombatot nagyon mozgalmas vasárnap követte. Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságnak volt beavatkozást igénylő riasztása.

Kiránduló került bajba és kisebb tüzek gyulladtak 2021. június 11.

Badacsonytomaj tűzoltói kirándulónak segítettek, a balatonfüredi tűzoltók kisebb szabadtéri tüzeket oltottak, Ajkán úttestre dőlt fa miatt kellett beavatkozni.

Leégett egy melléképület 2021. június 10.

Kemenesmagasiban egy melléképület oltását végezték a pápai hivatásos tűzoltók, Sümeg és Bazsi között pedig frontális karambolnál avatkoztak be a sümegi önkormányzati tűzoltók tegnap.

Kidőlt fa, égő kerti hulladék 2021. június 09.

Az elmúlt két napban kisebb beavatkozásokhoz vonultak megyénk tűzoltói. Egy tűzeset mellett négy műszaki mentés szerepelt a riasztási lapokon.

Szabadtéri tüzek voltak hétvégén 2021. június 07.

Veszprémben és Kisapátiban is kisebb szabadtéri tüzekhez riasztották a megye tűzoltóit. Vasárnap egy villanyoszlopnak hajtott autót áramtalanított a balatonfüredi egység.

Családi ház égett, autók ütköztek 2021. június 03.

Szerdán Devecser és Veszprém közelében is balesetekhez riasztották a tűzoltókat, éjszaka pedig kigyulladt egy családi ház kazánháza.

Baleset volt Sümegnél 2021. június 02.

Hétfőn baleset volt Sümeg közelében, kedden tűzesethez vonultak a tűzoltók.