Nagyon mozgalmas hétvégéje volt a Veszprém megyei tűzoltóknak

2020. január 06. 14:25

Szombaton és vasárnap is kigyulladt egy-egy épület, de égett személyautó, kémény és parázslott a nem jól eloltott tűzifa egy tűzrakó helyen.

Szombaton a zirci önkormányzati tűzoltókat a város Pintér-Hegyi erdősorára, a Pintér-hegyi Parkerdő felső bejáratánál lévő tűzrakó helyekhez riasztották, mert öt, egymástól néhány méterre lévő tűzrakó helyen összehordott ágak izzottak, ami az erdőt veszélyeztette. Az egység egy vízsugárral végezte az oltást.

A badacsonytomaji, az ajkai, a keszthelyi és a pacsai hivatásos tűzoltók mellett a tapolcai önkormányzati tűzoltók és a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult ahhoz a tűzhöz, ami Lesencetomajon, egy száznegyven négyzetméter alapterületű családi pincészetben keletkezett. Az ingatlan tetőszerkezete és tetőtere kapott lángra, majd égett teljes terjedelmében. A tűzoltók négy dugólétráról négy vízsugárral oltották a tüzet, amely feltételezhetően a földszinti kályha mellett felhalmozott és meggyulladt tűzifáról terjedt tovább. Az oltást nehezítette, hogy az épület nehezen megközelíthető helyen van, valamint a vízutánpótlást csak távolsági vízszállítással tudták megoldani. Az eset során személyi sérülés nem történt. (Fotók: Veszprém megyei KMSZ)

Vasárnap reggel kigyulladt egy tárolási célra használt fa melléképület Szentantalfán, a Kút utcában. A tűzesethez a badacsonytomaji és a veszprémi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a katasztrófavédelem mobil laborját is riasztották. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az egységek kiérkezése előtt a hőhatástól felrobbant két propán-bután-gázpalack. Két hegesztőpalackot a tűzoltók hoztak ki az épületből, amiket vízsugárral hűtöttek vissza. A tűzben az egész épület, a benne tárolt személygépkocsival és szerszámokkal együtt megsemmisült. Az eset során személyi sérülés nem történt. (Fotók: Badacsonytomaji HTP és Veszprém megyei KMSZ)

Bakonybél külterületén bozótirtást követően több kupacba összehordott vágási hulladékot égettek, amit a zirci önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltottak el. 

Várpalota Szent Borbála utcájában a pétfürdői hivatásos tűzoltók avatkoztak be, ahol a kéményben korom izzott. Az egység a fa tüzelésű kályhából az égő anyagokat, a kéményből az izzó kormot eltávolította, majd átvizsgálta a kürtőt. A tűz nem terjed át máshova, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Lángra kapott egy motor és akkumulátor nélküli személygépkocsi Pétfürdő külterületén, a Liszt Ferenc utcában, a Berhidai út közelében, a zártkerteknél. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a helyi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egység egy vízsugárral eloltotta a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap