Kéménytüzek, melléképülettűz és egy baleset

2020. március 25. 15:32

Kedden két kéményben is izzott a lerakódott korom, kigyulladt egy melléképület és összeütközött egy személyautó és egy kisteherautó.

Taliándörögdön, a Petőfi utcában kéményben lerakódott korom napok óta izzott. A tulajdonos az észlelés óta nem gyújtott be. Az ajkai hivatásos és a taliándörögdi önkéntes tűzoltók eltávolították az izzó részeket a kéményből. A kémény használatát a hiba kijavításáig megtiltották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Egy személykocsi és egy kisteherautó rohant egymásba tegnap Nyirád külterületén. Az esethez az ajkai hivatásos és a nyirádi önkéntes tűzoltók vonultak. Mindkét járműben csak annak vezetője ült, a személyautó vezetőjét az egységek feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból. A mentők egy embert mentőhelikopterrel, egyet mentőautóval szállítottak kórházba. (Fotók: Ajkai HTP)

Nagyesztergáron, a Radnóti utcában egy nyolc lakásos társasház közös kéményében a lerakódott korom égett. A zirci önkormányzati tűzoltók porral oltóval és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Balatonedericsen tűz ütött ki egy Újhegyi utcai ingatlan melléképületében. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a húsz négyzetméteres, lakóépülettől külön álló fatárolót egy vízsugárral oltották el. A lángok lakóépületet nem, méhkaptárakat veszélyezettek, de a tűz azokat nem érintette. Személyi sérülés az eset során nem történt. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap