Tartalomjegyzék

A hétvége krónikája

2020. május 18.

Szombaton két beavatkozást igénylő káreset volt, vasárnap éjszaka lakóingatlanokban keletkezett tüzeket oltottak a tűzoltók.

Május tizenhatodikán, szombaton Pétfürdő külterületén négyszáz négyzetméteren száraz fű égett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.   

Zircen, a Békefi Antal utcában összehordott kerti hulladékot égettek. A város önkormányzati tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét az égetés szabályaira. 

Vasárnap, nem sokkal éjjel egy óra előtt Devecserben, egy Domb utcai család ház udvarán összehordott műszaki hulladék égett. A háromszáz négyzetméteren pusztító lángokat az ajkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el.

Egy hatvan négyzetméteres családi ház két helyisége és tetőszerkezete égett Somlóvásárhelyen, a Bezerédi utcában vasárnap éjszaka. A pápai és ajkai hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Az egységek két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltás során a tetőt több helyen megbontották a tűzoltók, az épületből két gázpalackot sértetlenül hoztak ki az egységek. A házban négyen tartózkodtak a tűzeset idején, senki nem sérült meg. Az épület lakhatatlanná vált, lakóit rokonoknál helyezték el. 

Egy hatlakásos sorház gyulladt ki hajnalban Lesenceistvándon, a Kossuth utcában. A tűzhöz a keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az épületből egy gázpalackot és egy gáztűzhelyt hoztak ki sértetlenül. A hat lakásból négy lakhatatlanná vált. Összesen öt embert helyeztek el rokonoknál. (Fotók: KMSz)

Ősiben, a Béke utcában egy személygépkocsi árokba hajtott. A kocsiban csak annak vezetője utazott, akit a mentők kórházba szállítottak. A pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, az egység áramtalanította a karambolos járművet.