Két autó gyulladt ki az elmúlt két napban

2020. május 20. 15:18

Hétfőn és kedden is kigyulladt egy-egy személygépkocsi, Pápa környékén pedig több fa is megdőlt.

A pápai hivatásos tűzoltók hétfőn délelőtt három esetben kaptak riasztást kidőlt fákhoz. Ugod külterületén, és Takácsiban két helyen is nagyméretű fák veszélyeztettek lakóházat, illetve akadályozták a forgalmat. Az ugodi káresetnél motoros láncfűrésszel, Takácsiban a létraszer kosarából motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Olaszfalu Babits Mihály utcájába a zirci önkormányzati tűzoltókat riasztották, ahol egy családi ház villanyóraszekrénye gyulladt ki. A lakók az egység kiérkezéséig porraloltóval a lánggal való égést megszüntették. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az érintett területet, a villanyóra fölötti külső szigetelést megbontották, mert alatta még izzást tapasztaltak. Személyi sérülés nem történt. 

Révfülöpön, a Kacsajtosi úton egy személygépkocsi motortere égett. A kővágóörsi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A jármű tulajdonosa a tűzoltók kiérkezése előtt egy porraloltóval beavatkozott, és a lánggal való égést megszüntette. Az egység a gépjármű áramtalanítását elvégezte, majd vízsugárral visszahűtötte a felhevült részeket. Senki sem sérült meg az eset során.

Kedden összehordott szemét égett a Rigó lakótelepen, amit egy vízsugárral oltottak el a helyszínre riasztott pápai hivatásos tűzoltók.

Pápán, a Deák Ferenc utcában egy épület tetején meglazultak a cserepek, amik a gyalogosforgalmat veszélyeztették. A pápai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. 

Egy autó motor- és utastere égett Balatonfüreden, a Szabadság utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók eloltották a lángokat, majd áramtalanították a járművet. A kocsiban ketten utaztak, nem sérültek meg az eset során. (Fotók: Balatonfüredi ÖTP)

Kup településen egy Fő utcai villanyoszlopról leszakadt a kábel, veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak a káresethez.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap