Márkón és Balatonfüreden kellett vizet szivattyúzni

2020. június 19. 09:18

A szerda reggeli zivatar már csak néhány helyen okozott problémát a megyében. A délelőtt és a délután is műszaki mentésekkel telt.

Szerdán a veszprémi hivatásos tűzoltók Márkón előbb a Viola utcában, majd a Berkenye utcában távolítottak el összegyűlt csapadékvizet. Előbbi helyszínen lakóház garázsát és lakóterét veszélyeztette az esővíz, utóbbi helyszínen az udvaron állt csaknem fél méter magasan a csapadék. Az egység szivattyú használatával szüntette meg veszélyt.

Balatonfüreden, az Aranyhíd sétányon gyűlt össze a heves esőzés következtében nagyobb mennyiségű víz az udvaron, ami egy étterembe is befolyt. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók homokzsákokból ideiglenes védművet emeltek, a város önkormányzata két szivattyúval segítette a védekezést. (Fotók: Balatonfüred ÖTP)

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a szentbékkállai Kőtenger kirándulóhelyről hoztak le hordágyon egy embert, aki a kőtenger tetején szenvedett térdsérülést. Az egység a bajba jutott kirándulót átadta a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították. (Fotók: Badacsonytomaj HTP)

Csütörtökön Balatonakarattyán, az Aligai úton fa dőlt egy villanyvezetékre, ami forgalmi akadályt képezett. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a kidőlt fát kézi erővel félrehúzták, motoros láncfűrész segítségével feldarabolták.

Balatonfűzfőn, a Balaton körúton egy személygépkocsi árokba hajtott, majd kigyulladt. A siófoki és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az autóban egy ember utazott, őt az egységek kiérkezése előtt kiemelték a járműből, megsérült az eset során. A tűzoltók előbb két vízsugárral, majd habsugárral oltották az autót, aminek megsérült az üzemanyagtartálya. A beavatkozás idején útlezárás volt az érintett útszakaszon.

A pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották a 8-as főútra, a sólyi elágazó közelébe, ahol egy személygépkocsi elhagyta az útpályát. A jármű az út melletti fás-bokros területen állt meg, forgalmi akadályt nem képezett. A tűzoltók áramtalanították az autót, amiben csak annak vezetője utazott, ő megsérült az eset során, a mentők kórházba szállították. 

 

 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap