A hétvége káresetei

2020. június 22. 15:17

A szél is okozott problémákat a megyében, de több baleset is történt a megy útjain, háztartási tűzesetekhez is vonultak a tűzoltók és egy állatmentéshez is riasztották az egységeket.

Pénteken a megyeszékhelyen, a Céhház utcában egy tizenöt méteres fa kettétört, kerítésre dőlt, villanyvezetéket is veszélyeztetett. A veszprémi hivatásos tűzoltók kihúzós létráról, motoros láncfűrésszel darabolták vissza a fát. Személyi sérülés nem történt.  

Szombaton Pápakovácsi külterületén ütközött össze két személyautó. A kocsikban négyen utaztak, mindenki megsérült a balesetben. A mentők kórházba szállították őket. A pápai hivatásos tűzoltók a gépkocsik áramtalanítása után az ütközést követően árokba csúszott autót kivontatták. A műszaki mentési munkálatok alatt útlezárás volt az érintett szakaszon. 

Eplénynél három személygépkocsi szenvedett balesetet. A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos és zirci önkormányzati tűzoltók két autót áramtalanítottak. A járművekben kilenc ember utazott, kettőt a tűzoltók emeltek ki az egyik roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A balesetben összesen hatan sérültek meg, őket kórházba szállították. (Fotók: Zirc ÖTP)

Ajka Zrínyi utcáján fa dőlt úttestre, ami a forgalmat akadályozta. Az ajkai hivatásos tűzoltók végezték a kárfelszámolást. 

A 8-as főút Veszprém közeli szakaszán egy nagyméretű útjelző táblát lazított meg a szél. A veszprémi hivatásos tűzoltók szüntették meg a veszélyt. 

Várpalotán, az Újlaky utcában egy társasház földszinti lakásában tűzhelyen felejtett étel égett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók a lakást átszellőztették, lakóját a mentők ellátták. 

Tapolcán, a Batsányi téren útra és részben a tóba dőlt egy fa. A város önkormányzati egysége vonult a káresethez. 

Szennyvízcsatornába esett egy macska Pápán, a Celli úton. A pápai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést a helyszínen.

Várpalota külterületén korábban elhagyott, rendszám nélküli személyautó égett, nem tartózkodott benne senki. A pétfürdői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.  

Tagyon településen, egy nyaralóban működés közben gyulladt ki egy mosogatógép. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók három porraloltóval oltották el az elektromos berendezést, majd kivitték az épületből és vízsugárral visszahűtötték. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap Sümegen, a Petőfi Sándor utcában hajtott árokba, majd egy fának egy személygépkocsi. A benne ülő három ember közül egyet a helyszínre riasztott sümegi önkormányzati tűzoltók emeltek ki a roncsból, majd áramtalanították a járművet. A mentők a megsérült embert kórházba szállították. (Fotók: Sümeg ÖTP)

Az ajkai hivatásos tűzoltók a város Pálma utcájába kaptak riasztást, ahol egy személyautó hajtott az árokba. Az egység drótkötél segítségével kivontatta az árokból a járművet, vezetője, aki egyedül tartózkodott a kocsiban, nem szenvedett sérülést. 

Ajka hivatásos tűzoltói vonultak a város Feketegyémánt utcájába, mert egy múzeum épületére fa dőlt, a tetőszerkezet megsérült. Az egység két motoros láncfűrésszel, dugólétráról avatkozott be. 

Pécsely térségében magas fa dőlt az útra. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel, majd távolították el az úttestről a magas fát. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap