Szabadnapos tűzoltó segített a helyszínen

2020. június 23. 10:48

Egyetlen tűzeset, tizenegy műszaki mentés szerepelt a riasztási lapokon tegnap. Tíz káreset az erős széllel hozható összefüggésbe. Egy szabadnapján lévő tűzoltó segített egy bajba jutott autónak.

Úttestre dőlt egy fa Balatonalmádiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, motoros láncfűrésszel avatkoztak be, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Pétfürdő hivatásos tűzoltói vonultak Várpalotára, a Készenléti lakótelepre, ahol kettétört egy fa és épületet veszélyeztetett. Kővágóörs önkéntes tűzoltói a település Kossuth utcáján avatkoztak be, ott villanyvezetékre dőlt egy lehasadt faág. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók Balatonkenesén, a Parti sétányon távolították el egy fa lehasadt részét. A veszprémi hivatásos egységek a megyeszékhely Papvásár utcájában távközlési oszlopról leszakadt vezetékhez kaptak riasztást. Ajka Fő útjára pedig a város hivatásos egysége vonult, ahol egy zászlótartó oszlopon lévő súly szabadult el, és járókelőket veszélyeztetett. 

Balatonfüreden, a Balassi Bálint utcában faág lógott az úttest felett, veszélyeztette a forgalmat. Tihanyban, a Csokonai utcában pedig háztetőre esett egy gyümölcsfa ága. Mindkét helyszínre a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak. Előbbi esetben motoros láncfűrésszel, kihúzós létráról, alpintechnika alkalmazásával, utóbbi esetben kézi fűrésszel avatkoztak be. Ugyancsak a balatonfüredi egység vonult Csopakra, a vasút utcába, ahol egy lehasadt ág villanyvezetéket és a gyalogosforgalmat veszélyeztette, a tűzoltók dugólétráról motoros láncfűrész segítségével vágták le a növény lehasadt részét. (Fotók: Balatonfüredi ÖTP)

A veszprémi hivatásos tűzoltók Szentgálra, a Malom utcába egy kéménytűzhöz kaptak riasztást. Az egység vízsugárral szüntette meg a családi ház kéményében az izzást. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt, mert az ingatlan fűtését egyéb módon meg tudta oldani a tulajdonos. 

Felborult egy személyautó Papkeszi és Berhida között, a vasúti átjáró közelében. A balesethez a balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat riasztották. A járművet az esetet bejelentő szabadnapos tűzoltó áramtalanította. A mentők az autó öt utasából egyet szállítottak kórházba, a többieknek nem esett baja. (Fotók: Balatonfűzfői HTP)

Pápán, a Mohács utcában jelzett szén-monoxid-érzékelő egy családi háznál. A pápai hivatásos tűzoltók a fali gázkazán bekötőcsövénél ki tudták mutatni a gyilkos gáz jelenlétét. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy ne használja a készüléket annak szakember által történő felülvizsgálatáig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap