Tizenöt hektárnyi gabona égett le

2020. július 21. 10:40

Aratás előtt álló gabonatábla kapott lángra, traktor és személyautó ütközött, kiégett egy forgalomból kivont autó. Egész nap vonultak a megye tűzoltói hétfőn.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó hétfő kora délután a Borzavár és Zirc közötti úton, Borzavár közelében. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a zirci önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az autóban csak annak vezetője tartózkodott, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Teljes terjedelmében égett egy forgalomból kivont személyautó Pápán, a Jókai Mór utcában, egy családi ház kertjének végében. A tűztől a jármű körüli avar is lángra kapott mintegy száz négyzetméteres területen. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. (Fotó: Pápai HTP)

Tapolcán, a Nagyköz utcai bölcsőde bejáratától néhány méterre lévő fán darázsfészek volt. A város önkormányzati tűzoltói dugólétrán másztak fel a három méter magasan található fészekhez, zsákot húztak rá és eltávolították azt.  

Tizenöt hektár lábon álló gabona semmisült meg egy tűzben Ajka és Kolontár között. Az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltók három oldalról, több gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották a tüzet, munkájukat a tulajdonos munkagéppel segítette, traktorral körbeszántotta az égő terület egy részét. A folyamatosan változó irányból fújó szél ellenére öt hektár aratás előtt álló terményt sikerült összehangolt munkával megmenteni. (Fotó: Devecser ÖTE)

Összeütközött egy szállítmány nélküli traktor és egy személygépkocsi hétfő délután a Pápa és Nagyacsád közötti úton. A balesethez Pápáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.

Dabrony és Kisszőlős között lesodródott az úttestről és a szántóföldbe csapódott egy személygépkocsi, vezetője kirepült az autóból. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak helyszínre, akik áramtalanították a járművet. A kocsi vezetőjét mentőhelikopter szállította kórházba. (Fotók: Pápai HTP)

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap