Villám csapott egy szalmabálába, fabódék égtek egy strandon

2020. július 22. 10:31

Kedden reggel kigyulladt egy melléképület, délelőtt darázsfészket szedtek le egy fáról, délután egy autó műszerfala égett és kidőlt egy fa, este villám csapott egy szalmabálába, éjjel pedig strandbódék égtek. Változatos eseteknél végeztek beavatkozást a megye tűzoltói.

Isztimér-Hétházpusztán Pétfürdő hivatásos tűzoltói oltottak el egy húsz négyzetméteres, fa tárolásárára használt melléképületet, ami teljes terjedelmében égett, valamint a mellette lévő ugyancsak húsz négyzetméter alapterületű garázst. Az egységek kiérkezéséig a szomszéd egy locsolótömlővel megkezdte az épületek oltását. A tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, a tűz eloltása után hőkamerával átvizsgálták az érintett területet, további izzást nem tapasztaltak. Az eset során a fatárolóban nyolc köbméter tűzifa, a garázsban fűnyíró traktor, berendezési tárgyak és gépek égtek. Személyi sérülés nem történt. 

Balatonhenyén, a Kossuth utcában lévő iskola melléképületében darázsfészket találtak. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók méhész felszerelésben közelítették meg a rovarokat, és kéziszerszámokkal eltávolították, majd megsemmisítették a fészket. Személyi sérülés nem történt. 

Pápán, a Borsosgyőri úton kigyulladt egy személygépkocsi műszerfala és belső tere. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik eloltották a lángokat. Személyi sérüléssel nem járt az eset. 

Pápa Várkert útján nagyméretű faág esett az útra. A város hivatásos tűzoltói mellett az önkéntesek is a helyszínre vonultak. Az egységek előbb kézi erővel kíséreltek meg beavatkozni, majd motoros láncfűrésszel darabolták fel a többméteres ágat. 

Öcs külterületén szalmabálába csapott a villám az esti viharban. A taliándörögdi önkéntesek az ajkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kéziszerszámokkal megkezdték a tűz oltását, amit a hivatásos egység vízsugárral folytatott, majd eloltott.  

Balatonszepezden, a központi strandon két tizenkét négyzetméteres fabódé égett. A badacsonytomaji és a veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. Az egységek a raktárnak, illetve öltözőnek használt épületeket két vízsugárral oltották el. A bódékból két gázpalackot hoztak ki sértetlenül. Az egyik épület teljesen leégett, a mellette lévőnek az oldala károsodott, illetve a mellette elhelyezett műanyag székek és asztalok olvadtak meg. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. (Fotók: KMSZ)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap