Melléképület, száraz fű és autó égett

2020. július 24. 10:10

Újabb autó gyulladt ki csütörtökön, de melléképület és száraz fű oltásához is riasztották a tűzoltókat.

Kigyulladt egy lakóház huszonöt négyzetméteres melléképülete Balatonfüreden, a Vásártér utcában. A tűz az épülettel szomszédos melléképületbe is belekapott, azonban a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, a másik melléképületből pedig egy gázpalackot vittek ki. Az eset során senki sem sérült meg. (Fotók: Balatonfüred ÖTP)

Királyszentistvánon, a Kossuth utcában ágakat égettek. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. 

Telefonvezeték lógott az út felett Balatonfüreden, a Vadvirág utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók végezték a beavatkozást.

Somlóvásárhelyen, a Kisfaludy utcában is száraz fű égett. Az ajkai hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a fél hektáros területen égő tüzet. 

Berhidán, a Csokonai utcában nagy mennyiségű beton került az esővíz-elvezető csatornarendszerbe. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik szivattyúval segítették a vízeltávoltást a csatornából.

Balatonfüreden, az Ady utcában izzott, füstölt egy személygépkocsi motortere. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet a tulajdonos eloltotta. Az egység egy vízsugárral visszahűtötte az autót, majd elvégezte az áramtalanítását. Személyi sérülés nem történt. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap