Közel tizenhét órán át tartott az oltás Gyepükajánban

2020. szeptember 09. 14:29

Hétfőn kisebb tűzesetekhez riasztották a tűzoltókat, és egy műszaki mentést végeztek, kedden hosszú órákig tartó munkával fékezték meg egy darálékfa-rakás tüzét Gyepükaján közelében, egy telepen.

Hétfőn Bakonytamásiban, a Kossuth utcában faágak letörtek, gyalogos forgalmat veszélyeztettek. Az esethez Pannonhalmáról éreztek ki a hivatásos tűzoltók, akik motoros láncfűrésszel vágták le a lelógó ágakat.

Pétfürdőn, egy vasúti felüljáró alatt több helyen égett a gaz. A pétfürdői hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. 

Várpalotán, az Erdődy Pálffy utca egyik lakóházában elektromos vezetékek égtek. A pétfürdői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó eloltotta a tüzet. Az egység átvizsgálta és az elektromos művek szakembereivel áramtalanította az ingatlant.

Veszprémben, a Győri utcában épület fala mellett lévő műanyag szeméttárolók égtek. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a tüzet eloltotta. A szeméttárolók megsemmisültek és a tűz miatt megsérült a falburkolat, az alatta lévő elektromos vezetékek, valamint a bekötésre váró villanyóraszekrény műanyag burkolata is. Az egység átvizsgálta a sérült, kormolódott falburkolatot, egy részét megbontotta a tűz továbbterjedésének megakadályozása és a visszagyulladás elkerülése érdekében. Személyi sérülés nem történt. 

Kedden hajnalban nagy területen kapott lángra egy aprítékrakat Gyepükaján külterületén. A tűz egy közeli gabonatárolót is veszélyeztetett. A helyszínen az ajkai, pápai, badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos, a sümegi önkormányzati tűzoltók és a csabrendeki önkéntesek a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezte a tűzoltási munkálatokat mintegy tizenhét órán keresztül. Munkájukat öt munkagép segítette. A tűz nem terjedt át semmire. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: KMSZ, Ajka HTP)

A 71-es úton, Alsóörs külterületén három személygépkocsi szenvedett ráfutásos balesetet. A kocsikban egy-egy ember utazott. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy járművet áramtalanítottak. A műszaki mentési munkálatok idején félpályás útzár volt érvényben, személyi sérülés nem történt. 

Letért az úttestről és árokba csúszott egy személyautó Ajkán, a Szegfű utcában. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. Az egység drótkötél segítségével a járművet az útra vontatta. Az autó vezetője nem sérült meg az eset során.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap