Tartalomjegyzék

Szerdai káresetek

2020. szeptember 10.

Balesetek és szabadtéri tüzek jellemzik az elmúlt időszakban a tűzoltók mindennapjait. Ismét voltak kisebb bozóttüzek, és két közúti balesetnél is végeztek műszaki mentést a megye tűzoltói.

A sümegi önkormányzati tűzoltók mellett két hivatásos egység, az ajkai és a pápai folytatta az előző nap megkezdett oltást Gyepükajánban, ahol fa darálékból rakott halom füstölését tapasztalták. Az egységek éjféltől este fél nyolcig dolgoztak vízsugarakkal, közben munkagépekkel szétbontották és elterítették a halmot, hogy meggátolják a tűz továbbterjedését. 

Béb településen, a Kossuth utcai játszótéren két fa veszélyesen megdőlt. A pápai hivatásos tűzoltók a létraszer kosarából biztosították, majd kivágták a fákat.  

Ugyanerről a településről érkezett bejelentés, hogy külterületen összehordott szemét ég. A pápai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték az oltást, földdel fedték be az égő szemetet.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó a 83-as főút 35-ös kilométerénél, Pápa térségében. Mindkét jármű az út menti árok szélén állt meg. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a személyautót. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két autó a 8-as főút 57-es kilométerénél, Veszprém térségében, a csatári elágazásnál. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A gépkocsikban összesen hatan utaztak, ketten megsérültek a balesetben, őket a mentők kórházba szállították. 

Aszófőn, a Hunyadi utcában bozótost égettek tíz négyzetméteres területen. Balatonfüredről érkeztek ki a helyszínre az önkormányzati tűzoltók, akik kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Pápára, a Rigó lakótelepre három egység kapott riasztást, mert a bejelentés szerint lakóház égett. A pápai hivatásos tűzoltók a felderítést követően megállapították, hogy húsz négyzetméteres területen összehordott szemét égett, melynek oltását két vízsugárral végezték el.