Tartalomjegyzék

Égett egy ház tetőszerkezete

2020. szeptember 14.

Péntek este keletkezett tűz Várpalotán, ahol egy családi ház tetőszerkezete semmisült meg. Szombaton autó égett és szeméttelepen volt tűz, vasárnap száraz fű kapott lángra. Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a tűzoltók.

Sümeg Árpád utcájába vízeltávolítás miatt riasztották a város önkormányzati tűzoltóit pénteken.  

Kislőd térségében, a 83-as úton kisteherautó ütközött motorkerékpárossal. A balesetben a motoros megsérült, mentőhelikopter szállította kórházba. Az ajkai hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a motorkerékpárt, megszüntették az üzemanyagfolyást és felitatták a kifolyt olajat az úttestről. A személygépkocsiban senki nem szenvedett sérülést. 

Bakonybél külterületén, egy túraútvonalon elesett és végtagsérülést szenvedett egy kiránduló. A zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak a mentőautóhoz juttatni a sérültet, miután a helyszíni ellátása megtörtént. 

Balatonalmádiban, a Balatonfűzfői út egyik ingatlanjánál kerti hulladékot égettek, ami nem engedélyezett tevékenység ebben az időszakban. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és felhívták a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására. 

Családi ház pala borítású tetőszerkezete égett Várpalotán, a Damjanich utcában. Az ingatlan lakatlan volt, személyi sérülés nem történt. A pétfürdői, a veszprémi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűzoltást három vízsugárral. Miután az épületet a szolgáltató munkatársai leválasztották az elektromos- és gázhálózatról, az egységek az épület héjazatának megbontása után hőkamerával átvizsgálták a fa szerkezetet. A tűz nem terjedt át semmire és nem veszélyeztette a környező ingatlanokat. Az ügyben tűzvizsgálat indult. (Fotók: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)

Szombaton a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végeztek vízeltávolítást a város Arany János utcájában. 

Balatonfüreden a helyi önkormányzati tűzoltók repedezett, meglazult díszburkolatot távolítottak el a város Köztársaság utcájában egy épületről, ami a gyalogosforgalmat veszélyeztette. 

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Badacsonytomajon, a Herczeg Ferenc utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók két vízsugárral végezték az oltást, majd eltávolították a kifolyt üzemanyagot az úttestről, és félrevontatták a forgalmi akadályt képező kiégett autót. 

Szápár és Csőszpuszta között motoros és személygépkocsi ütközött. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A motoron ketten ültek, az autóban is ketten tartózkodtak, senki sem sérült meg az eset során. 

Száraz fű égett Hajmáskéren, a Tábori úton. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Tapolcán, a Halápi úton lévő szeméttelepen kommunális hulladék égett. A badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a zalahalápi önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az utómunkálatok során munkagép forgatta át a hulladékot, a munkálatokat az egységek vízsugárral biztosították. Személyi sérülés az eset során nem történt.  

A 8-as főút sólyi szakaszán lesodródott az úttestről és a szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi, a baleset következtében nagy mennyiségű murva került az úttestre. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték az áramtalanítást és a műszaki mentést, a munkálatok közben a Székesfehérvár felé tartó oldalon forgalomkorlátozás volt érvényben. A személygépkocsi vezetője nem sérült meg az eset során. 

Vasárnap Pápán, a Kelmefestő utcában, Hajmáskéren pedig a Tábori úton égett a száraz fű. Előbbihez a pápai, utóbbihoz a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az egységek vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet mindkét helyszínen.