Égett egy ház tetőszerkezete

2020. szeptember 14. 15:36

Péntek este keletkezett tűz Várpalotán, ahol egy családi ház tetőszerkezete semmisült meg. Szombaton autó égett és szeméttelepen volt tűz, vasárnap száraz fű kapott lángra. Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a tűzoltók.

Sümeg Árpád utcájába vízeltávolítás miatt riasztották a város önkormányzati tűzoltóit pénteken.  

Kislőd térségében, a 83-as úton kisteherautó ütközött motorkerékpárossal. A balesetben a motoros megsérült, mentőhelikopter szállította kórházba. Az ajkai hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a motorkerékpárt, megszüntették az üzemanyagfolyást és felitatták a kifolyt olajat az úttestről. A személygépkocsiban senki nem szenvedett sérülést. 

Bakonybél külterületén, egy túraútvonalon elesett és végtagsérülést szenvedett egy kiránduló. A zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak a mentőautóhoz juttatni a sérültet, miután a helyszíni ellátása megtörtént. 

Balatonalmádiban, a Balatonfűzfői út egyik ingatlanjánál kerti hulladékot égettek, ami nem engedélyezett tevékenység ebben az időszakban. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és felhívták a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására. 

Családi ház pala borítású tetőszerkezete égett Várpalotán, a Damjanich utcában. Az ingatlan lakatlan volt, személyi sérülés nem történt. A pétfürdői, a veszprémi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűzoltást három vízsugárral. Miután az épületet a szolgáltató munkatársai leválasztották az elektromos- és gázhálózatról, az egységek az épület héjazatának megbontása után hőkamerával átvizsgálták a fa szerkezetet. A tűz nem terjedt át semmire és nem veszélyeztette a környező ingatlanokat. Az ügyben tűzvizsgálat indult. (Fotók: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)

Szombaton a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végeztek vízeltávolítást a város Arany János utcájában. 

Balatonfüreden a helyi önkormányzati tűzoltók repedezett, meglazult díszburkolatot távolítottak el a város Köztársaság utcájában egy épületről, ami a gyalogosforgalmat veszélyeztette. 

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Badacsonytomajon, a Herczeg Ferenc utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók két vízsugárral végezték az oltást, majd eltávolították a kifolyt üzemanyagot az úttestről, és félrevontatták a forgalmi akadályt képező kiégett autót. 

Szápár és Csőszpuszta között motoros és személygépkocsi ütközött. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A motoron ketten ültek, az autóban is ketten tartózkodtak, senki sem sérült meg az eset során. 

Száraz fű égett Hajmáskéren, a Tábori úton. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Tapolcán, a Halápi úton lévő szeméttelepen kommunális hulladék égett. A badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a zalahalápi önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az utómunkálatok során munkagép forgatta át a hulladékot, a munkálatokat az egységek vízsugárral biztosították. Személyi sérülés az eset során nem történt.  

A 8-as főút sólyi szakaszán lesodródott az úttestről és a szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi, a baleset következtében nagy mennyiségű murva került az úttestre. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték az áramtalanítást és a műszaki mentést, a munkálatok közben a Székesfehérvár felé tartó oldalon forgalomkorlátozás volt érvényben. A személygépkocsi vezetője nem sérült meg az eset során. 

Vasárnap Pápán, a Kelmefestő utcában, Hajmáskéren pedig a Tábori úton égett a száraz fű. Előbbihez a pápai, utóbbihoz a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az egységek vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet mindkét helyszínen. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap