Tartalomjegyzék

Hétfő a fakidőlések napja volt

2020. október 13.

Négy esetben vonultak fakidőléshez a tűzoltók tegnap. Tűzesethez nem riasztották a megyei egységeket, műszaki mentés annál több volt.

Révfülöpön, a Füredi úton, Bakonykoppány külterületén, valamint Bakonybélben, a Pápai úton is fa dőlt az útra. A forgalmi akadályt a Balaton-parti településen a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók, Bakonykoppányban a pápai hivatásos egység, Bakonybélben pedig Zirc önkormányzati tűzoltói szüntették meg.  

Pápán, a Fő utcán egy épület tetején a szél megbontotta a tetőzetet, ami a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A pápai hivatásos tűzoltók a létraszer kosarából tették vissza a meglazult cserepeket. Személyi sérülés nem történt. 

Balatonfüreden, a Nádor utcában televíziókábelre esett egy nagyméretű faág és elszakította azt. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Veszprémben, a Flórián utcában egy lakásban gázszagot éreztek. A veszprémi hivatásos tűzoltók egészségügyi határérték alatti gázkoncentrációt mértek a levegőben, ezért a gázszolgáltató szakembereinek átadták a helyszínt. Személyi sérülés nem történt. 

Tapolcán, a Viszló utcában is gázszagot éreztek egy társasházban. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek segítettek bejutni az épület egyik lakásába, ahol senki nem tartózkodott. A gázszolgáltató munkatársa a lakásban méréseket végzett és intézkedett a gázóra leszereléséről. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt.