Nem volt tűzeset

2020. október 14. 13:28

Tűzesethez nem, de tíz műszaki mentéshez is kellett vonulni kedden a tűzoltóknak. A hirtelen jött zord időjárás miatt kidőlt fák okozták a legtöbb munkát.

Devecserben, a Szabadság téren egy műszaki hibás kamion veszélyeztette a forgalmat. Az ajkai hivatásos tűzoltók levontatták az útról a fagyasztott árut szállító teherautót.

Lesencetomaj Nedeczky utcájában egy lakóház tetőszerkezete és a födém egy része beszakadt. Az ingatlan pincéjében két ember tartózkodott, mindketten elhagyták az épületet, ideiglenes elhelyezésükről a polgármester gondoskodott. A helyszínre riasztott tapolcai önkormányzati tűzoltók egy gázpalackot sértetlenül hoztak ki a romok alól. A tűzoltók a további omlás elkerülése érdekében visszabontották az épület sérült részeit, miután a villamosművek szakemberei leválasztották az ingatlant a hálózatról.  (Fotók: Tapolca ÖTP)

Balatonfüreden, a Jókai utcában egy épület díszburkolatát bontotta meg a szél. A helyi önkormányzati tűzoltók szüntették meg a gyalogosokat fenyegető veszélyforrást. 

A 8-as főúton, Devecsernél, Badacsonytomajon, a Kápolnavölgyi úton, Balatonalmádiban, a Káptalan utcában, a 82-es főút olaszfalui szakaszán, valamint a Zirc és Bakonybél közötti vasúti szakaszon is megdőlt fákhoz, lehasadt ágakhoz vonultak a tűzoltók. Az ajkai, a badacsonytomaji, a balatonfűzfői hivatásos, illetve a zirci önkormányzati tűzoltók végezték a beavatkozásokat és szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Felborult egy személyautó a 73-as főúton, Csopak külterületén. A jármű a külső, kapaszkodó sáv forgalmát akadályozta. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban egy ember utazott, a mentők kórházba szállították.

Pápán, a Szalmavári Kovács János utcában egy alacsonyan fekvő telekre az utcáról és a szomszéd telkekről befolyt a víz. A város hivatásos tűzoltóit riasztották az esethez.  


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap