Tartalomjegyzék

Zirc környékén kellett beavatkozni

2020. október 15.

Szerdán a zirci önkormányzati tűzoltók több esetben is az esős, szeles őszi időjárással összefüggésbe hozható esetek felszámolásán dolgoztak. Tűzeset megyeszerte nem történt.

Hajnali fél öt előtt érkezett a bejelentés, hogy Bakonybél térségében, a 8301-es úton egy fa dőlt az útra, majdnem a két forgalmi sávot elfoglalja, és a bejelentő nem tudja elmozdítani. Zirc önkormányzati tűzoltóit riasztották az esethez. A tűzoltók vonulás közben Zirc-Aklipuszta környékén is találtak egy útra dőlt fát, megszakították vonulásukat, megszüntették a balesetveszélyt, majd indultak az eredeti kárhelyszínre. Bakonybélig útközben még több helyen letört faágakat és kidőlt fákat távolítottak el az útról. A bejelentésben szereplő helyen kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel darabolták fel a fát, majd távolították el az úttestről. 

Reggel fél hét előtt pár perccel ugyancsak a 8301-es úton, újra Bakonybél térségéből, a korábbitól néhány kilométerrel messzebbről érkezett bejelentés, hogy fa dőlt az útra. A zirci önkormányzati egység motoros láncfűrésszel darabolta fel a fát, ezt követően kézi erővel szüntette mg a forgalmi akadályt. 

Délelőtt fél kilenckor ugyancsak a zirci önkormányzati tűzoltók avatkoztak be a város Deák Ferenc utcájában is, ahol egy lehasadt faág egy terasz fölé lógott. A tűzoltók mentőkötelet helyeztek az ágra és azzal húzták le a törött faágat. 

Az ajkai hivatásos tűzoltók a helyi Vörösmarty utcában, egy családi háznál avatkoztak be. A harminc négyzetméteres pincében nyolcvan centiméter magasan álló vizet az egység egy vízszivattyúval távolította el.

 

A fotó illusztráció, korábbi káresetnél készült.