Új autóval a település és környéke védelméért

2020. november 13. 12:45

Átvették tűzpiros színű, pályázaton nyert csapatszállító járművüket a zalahaláp-sáskai önkéntesek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által idén is meghirdetett, az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt pályázat legnagyobb értékű támogatása megyénkben a Zalahaláp-Sáska községek önkénteseinek munkáját segíti a jövőben.

Idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, emellett külön forrásra az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak. A járványhelyzetre való tekintettel az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket nem ünnepélyes rendezvényen, hanem szűkebb keretek között vehették át az érintettek. Megyénk valamennyi önkormányzati tűzoltósága és huszonöt önkéntes tűzoltóság támogatást nyert. 

Mentőszervezetek közül megyénkben idén a zalahaláp-sáskai önkéntesek kapták a legnagyobb támogatást, járművel gazdagodtak. 

Míg a tűzoltósági szakterület támogatására adott eszközöket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központilag szerezte be, addig ezt a járművet a jövőbeli felhasználáshoz, tevékenységhez igazítva, a személyre szabott igények szerint szerezhették be a pályázati összegnek megfelelő értékben. 

A Bakony mentőszervezeti tagsággal rendelkező zalahaláp-sáskai önkéntesek csapatszállító járműként, és főleg műszaki mentések, polgári védelmi feladatok alkalmával fogják használni a „tűzoltópiros” színű, kilencszemélyes kisbuszt. 

Fotó: Zalahaláp-Sáska ÖTE


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap