Az elmúlt napok eseményei

2020. november 16. 13:30

Péntek tizenharmadika nem hozott sok riasztást a tűzoltóknak. A hétvége is viszonylag csendesen telt, egy komoly kimenetelű káreseménynél kellett beavatkozni szombaton délelőtt.

Leszakadt faág okozott forgalmi akadályt Balatonalmádiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában pénteken. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a káresethez. 

Pápán, a Pály Elek utcában egy megdőlt fa jelentett veszélyt a gyalogosokra. Pápa hivatásos tűzoltói létraszer kosarából vágták le a lehasadt ágakat.

Árokba csúszott és a tetejére borult egy személyautó a 73-as főúton, Veszprém térségében. Az esethez műszaki mentés céljából a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik vízsugárral és porraloltóval biztosították a helyszínt, amíg a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták az autóban ülő két embert. A kocsi sofőrjét és utasát is kórházba szállították. A tűzoltók ezt követően kerekeire fordították az autót. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom a mentés idején. 

Kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű épület szélső, húsz négyzetméteres, nem lakott helyisége szombat késő délelőtt Bakonyszentkirály külterületén. A tűzhöz a veszprémi, a kisbéri és a pannonhalmi hivatásos, a zirci önkormányzati tűzoltók és a bakonyoszlopi önkéntesek érkeztek ki, akik közös erővel, több oldalról, két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűz a födémszerkezetre is átterjedt, de a tető nem sérült. A házat hétvégi házként használták, életvitelszerűen nem lakott benne senki, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Senki sem sérült meg az eset során. (Fotók: Zirc ÖTP)

Növényi hulladékot égettek Balatonkenesén, a Partalja utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók felszólították a közterületen égetést végző embert, hogy fejezze be a tiltott tevékenységet, aki ennek eleget tett. 

Négyemeletes panelház egyik földszinti lakásában felejtettek ételt a tűzhelyen Ajkán, a Puskin utcában, melynek következtében a lakás és a lépcsőház füsttel telítődött. Az ajkai hivatásos tűzoltók négy egységgel vonultak a helyszínre. Kiérkezésük előtt az ételt kihozták a lakásból, ezért tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Összehordott szemét gyulladt meg Pápán, a Gém utcában vasárnap. A tűzhöz a pápai hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűzoltók egy vízsugarat használtak a kétszáz négyzetméter kiterjedésű tűz oltására.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap