Az év első napjaiban történt

2021. január 05. 13:58

Kigyulladt jakuzzi, személyautók adtak munkát a tűzoltóknak. Volt több kéménytűz is az év első napjaiban, és szén-monoxid-mérgezés miatt kórházba került egy ember.

Égett egy jakuzzi Ajkán, a Korong utcában újév napján. Az élménymedence egy kerti faház mellett volt, de nem veszélyeztette azt. Az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a jakuzzi teljesen kiégett. 

Másodikán karambolozott egy személyautó és egy motorkerékpár Pápán, a Külső-Győri úton, egy benzinkút közelében. Az ütközés következtében a motoros az út menti árokba repült. A mentők egy embert, a motor vezetőjét szállították kórházba. Pápa hivatásos tűzoltói áramtalanítást végeztek mindkét járművön. (Fotók: Pápai HTP)

Kéményben lerakódott korom izzott Tapolcán, a Fazekas Mihály utcában. A kétszintes családi ház kéménye megrepedt. A helyi önkormányzati tűzoltók porraloltóval szüntették meg az izzást. Személyi sérülés nem történt. A ház fűtését a tulajdonosok alternatív módon meg tudták oldani. 

Vasárnap személygépkocsi motortere gyulladt ki Paloznakon, a Kisköre utcában. Balatonfüred önkormányzati tűzoltói két vízsugárral oltották el a kiérkezésükkor már teljes terjedelmében égő autót, majd elvégezték az áramtalanítást. A tűz során személyi sérülés nem történt. (Fotók: Balatonfüred ÖTP)

Élelmiszer füstölésére szolgáló, fa szerkezetű helyiség égett Balatonalmádiban, az Ady utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték az oltást, amit az egység egy vízsugárral fejezett be. Személyi sérülés nem történt. 

Badacsonytomajon, egy Kodály utcai ingatlan kéményében is izzott a lerakódott korom. A helyből riasztott hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó részeket a kürtőből és visszahűtötték azt. Személyi sérülés nem történt, az ingatlanban alternatív módon fűtenek. 

Kidöntött három villanyoszlopot egy tehergépkocsi Csetényben, a Rózsa utcában hétfőn hajnalban. Az ütközés következtében a vezetékek szabadon lógtak, három oszlop kidőlt. Három háztartásban nem volt áram, ami összesen kilenc embert érintett. Az elektromos szolgáltató szakemberei eltávolították az életveszélyes vezetékszakaszt és megkezdték a helyreállítást. Zircről érkeztek ki a helyszínre az önkormányzati tűzoltók. A munkálatok ideje alatt teljes útzár volt érvényben. 

Tüzelőanyag és használati tárgyak égtek Balatonalmádiban, egy Veszprémi úti családi ház kazánházában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a helyiségből. Az oltást egy vízsugárral végezte az egység, személyi sérülés nem történt. 

Kazán vezérlője égett Ugodon, az Ady Endre utcában. A pápai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a helyszínen dolgozók tizennégy porraloltóval megkezdték az oltást. A tűzoltók a kazánépületben lévő nagy mennyiségű faforgácsot kéziszerszámok segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át más helyiségekre. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt szállítottak kórházba a mentők egy lakót egy zirci, Alkotmány utcai társasházi lakásból. A mentők mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, a zirci önkormányzati tűzoltókat is a helyszínre kérték. Az egység felhívta a figyelmet arra, hogy a fűtésrendszer karbantartást igényel. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Távközlési oszlopon internet és televízióvezeték égett Homokbödögén. A pápai hivatásos tűzoltók végeztek beavatkozást a helyszínen. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap