Hétvégi esetek a megyében

2021. május 03. 13:34

Szombaton inkább tűzesetekhez, vasárnap műszaki mentésekhez riasztották a megye tűzoltóit. Sok volt a közúti baleset.

Pápán, az Új utcában húsz négyzetméteren száraz fű, gaz égett szombaton. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. 

Balatonfűzfő hivatásos tűzoltóit a helyi Vízmű utcába riasztották, ahol egy személygépkocsi motortere égett. Személyi sérülés nem történt, az egység kiérkezése előtt a tulajdonos a tüzet porraloltó készülékkel fékezte meg.  

Várpalotán, az Ibolya utcában egy személyautó árokba hajtott és felborult. A pétfürdői hivatásos tűzoltók feszítővágóval és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A kocsiban ketten ültek, megsérültek az eset során. A mentők egy embert szállítottak kórházba. 

Marcalgergelyi külterületén harminc négyzetméteren égett a szemét. Pápáról vonultak a helyszínre a hivatásos tűzoltók és egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Vasárnap egymásba rohant két autó a 72-es főút 2-es kilométerénél, Balatonfűzfő térségében. A két kocsiban összesen hárman utaztak, a mentők két embert szállítottak kórházba. A járműveket a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók áramtalanították. Az egység a közútkezelő szakembereivel közösen, kéziszerszámokkal tisztította meg az úttestet, majd perlittel felitatta a kifolyt hűtőfolyadékot.

A 832-es út mellett, Csót térségében vasúti sínekre dőlt egy fa a bejelentés szerint. A pápai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az érintett vasúti pályán vonatközlekedés nincs, a sínekre vélhetően gyérítésből származó növényi maradványok hullottak. Az egység mintegy egy kilométer hosszan megtisztította a vasúti szakaszt. 

Tetejére borult egy gépkocsi a 82-es főút 26-os kilométerénél, Zirc és Bakonyszentkirály között, Nagyesztergár térségében. Az autóban csak a sofőr ült, nem esett baja. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. (Fotók: Zirc ÖTP)

Családi ház kerítésének hajtott egy személyautó Ajkán, a Dózsa György utcában. A jármű áramtalanítását követően az ajkai hivatásos tűzoltók rögzítették a járművet. Személyi sérülés nem történt. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap