Műszaki mentések hétvégéje

2021. június 14. 15:04

Az átlagosnak mondható szombatot nagyon mozgalmas vasárnap követte. Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságnak volt beavatkozást igénylő riasztása.

Szombaton a 8-as főúton, Somlóvásárhely térségében egy személyautó motorkerékpárral ütközött. A motort vezető ember megsérült, a mentők kórházba szállították. Az ajkai hivatásos tűzoltók helyszínre érkezése előtt a somlóvásárhelyi önkéntesek irányítása mellett fél útpályán haladt a forgalom. Az egységek a rendőrségi helyszínelést követően a közútkezelő szakembereivel együtt letakarították az úttestet.

Kövesgyűrpusztán száz négyzetméteren növényi hulladék és szemét égett. A tótvázsonyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik vízsugárral végezték az oltást. Munkájukat a veszprémi vízszállító támogatta.  

Egy motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Balatonfűzfőn, az Almádi út és a Vadszeder utca kereszteződésében. A műszaki mentést a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végezték. Az egység mindkét járművet áramtalanította. A személyautóban öten utaztak, nem sérültek meg, a motorkerékpár vezetőjét a mentők kórházba szállították. 

A bakonyoszlopi önkéntesek, majd a zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki ahhoz a balesethez, ami Bakonyszentkirály külterületén történt. Egy jármű fának csapódott. A benne ülő két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A tűzoltók a járművet áramtalanították, a helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt.

Villanyoszlopnak csapódott és kidöntötte azt egy személygépkocsi vasárnap Vanyolán. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A benne utazó három embert a mentők kórházba szállították. 

Lesodródott az útról, és a vízelvezető árokba csúszott egy autó a 8-as főút Hajmáskér és Öskü közötti szakaszán. A műszaki mentést a pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték. A baleset következtében törmelék és olaj került az úttestre, ezt az egység letakarította. Az autóban csak a sofőr tartózkodott, ki tudott szállni, a mentők kórházba szállították.

Termetes fűzfa ága esett az útra Várkesző és Marcaltő között. A pápai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták az ágat, majd letakarították az úttestet. 

Helyijáratos autóbusz generátora gyulladt ki Veszprémben, az Aranyoskút utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a buszsofőr a lángokat porraloltóval eloltotta. A tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóbusz nem szállított utasokat, vezetője nem sérült meg, a tűz nem terjedt tovább a motortérből.   

Badacsonytomajon, a Nyárfa utcában fa dőlt az útra, a veszprémi Paál László utcában egy letört faág a közvilágítási kábelre esett és leszakította azt. Előbbi esetnél a badacsonytomaji, utóbbinál a veszprémi hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrész alkalmazásával. 

Az erős szél adott munkát a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak. Lógott a tetőcserép, és a gyalogosokat veszélyeztette Balatonfűzfőn, a Nike körúton. A tűzoltók kihúzós létra segítségével távolították el az elmozdult cserepeket. A Bugyogóforrás utcában garázs elé dőlt egy méretes, száraz fa. Motoros láncfűrésszel darabolta fel az egység.

Bakonyszentlászló és Porva között a sínekre dőlt egy fa, elzárta a vasúti forgalmat. Zircről érkeztek a helyszínre az önkormányzati tűzoltók és feldarabolták a nagyméretű növényt, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Árokba hajtott egy autó a 77-es főúton Kapolcs közelében. Vezetője és utasa ki tudott szállni a járműből, amely beékelődött három fa közé. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók egy fát kivágtak, ezt követően drótkötél segítségével kivontatták az árokból a kocsit.

 

A fotó illusztráció (Pápa HTP)

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap