Széna égett, bála esett az úttestre

2021. június 17. 14:21

A kedd délelőtti halálos balesetet követően már csak kisebb esetekhez vonultak a tűzoltók. Szerdán is kisebb területen voltak tüzek.

Egy kaszálón a lekaszált széna gyulladt meg kedd délután Devecserben. A százötven négyzetméteren pusztító tűzhöz elsőként kiérkező devecseri önkéntes tűzoltók vízsugárral láttak neki a lángok elfojtásának. Az ajkai hivatásos tűzoltók további vízsugarat szereltek és együttes erővel eloltották a tüzet. A villanyoszlopot az elektromos szolgáltató szakemberei vizsgálták meg.    

Nagyméretű körbála esett az útra Felsőörsön, a Szabadság téren. A veszprémi hivatásos tűzoltók kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt. 

A vasúti töltés melletti beton átereszben égett a szemét Várpalota külterületén szerda hajnalban. A Pétfürdőről érkező hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el a lángokat.  

A tihanyi Rév utcában ötven négyzetméteren égett az összehordott növényi hulladék és egyéb szemét. Balatonfüredről az önkormányzati, Veszprémből a hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez. Az egységek két vízsugárral oltották el a lángokat, munkájukat munkagép is segítette, ami átforgatta az összehordott szemetet.

Nyárádon, a Szabadság utcában egy épület tetőszerkezetét megbontotta a szél. Pápáról vonultak az esethez a hivatásos tűzoltók, akik a létrás tűzoltóautó segítségével eltávolították a sérült részeket.

A bakonyszentkirályi Káposztáskert dűlőben tíz négyzetméteren égett bozótos terület. A bakonyoszlopi önkéntesek egy vízsugárral láttak neki a tűzoltásnak, amit a zirci önkormányzati tűzoltók folytattak további vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

 

A fotó illusztráció, korábbi kűresetnél készült. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap