Szemét- és aljnövényzettűz

2021. július 14. 13:33

Hétfőn és kedden csak kisebb beavatkozásokhoz riasztották a tűzoltókat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Beszakadt egy személyautó alatt a csatornafedél a balatonfüredi Mészöly Géza utcában hétfőn. A helyi önkormányzati tűzoltók csörlő segítségével kivontatták a járművet, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt, majd elkerítették az érintett területet. 

Termetes fűzfa ága törött le Zircen, az Árpád utcában, ami a forgalmat akadályozta. A helyből riasztott önkormányzati tűzoltók a nagyméretű ágat motoros láncfűrész segítségével darabolták fel. 

Három négyzetméteren égett az összehordott szemét, avar a Várpalota Rákóczi Ferenc utcájában található garázssoron. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat, ami nem terjedt át semmire. Személyi sérülés nem történt. 

Műszaki hibás autó okozott fennakadást a közlekedésben kedden Veszprém Házgyári útján. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói félrevontatták a sérült járművet, hogy felszabadítsák a forgalmi sávot. 

Szőlő aljnövényzete és tuják égtek mintegy ezerötszáz négyzetméteren Balatonfőkajár térségében, a 7205-ös út mellett. A tűz pinceépületeket veszélyeztetett. Polgárdi önkormányzati tűzoltói mellett a balatonfűzfői hivatásosok végezték az oltást. Az egységek kéziszerszámok mellett vízsugárral avatkoztak be. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap