Összefoglaló a hétfői eseményekből

2021. július 20. 16:00

Műszaki mentésekhez vonultak hétfőn a megyében a tűzoltók. Két baleset is történt a délelőtti órákban.

Letört faágak akadályozták a 71-es főút forgalmát Balatonudvari és Örvényes között. Balatonfüredről az önkormányzati tűzoltók érkeztek az esethez, kézi erővel távolították el az ágakat.

Letért az úttestről, többször megpördült, majd tetejével az árokba borult egy gépjármű a 8-as főút litéri lehajtójánál, Veszprém térségében. A három utas saját erejéből ki tudott szállni a járműből, de megsérültek, a mentők kórházba szállították őket. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet.

Alsóörsön villanyvezetékre dőlt egy fa a Vasút utcában. A termetes növény két közelben parkoló autót is veszélyeztetett. Balatonfűzfő hivatásos tűzoltóit riasztották az esethez. Az egység munkáját egy közeli szállodából a helyszínre érkező daru is segítette. Miután az áramszolgáltató kiszakaszolta az érintett vezetékrészt, a daru leemelte a faágat a kábelekről, a tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a növényt. (Fotók: Balatonfűzfői HTP) Útra dőlt egy fa Balatonfűzfő külterületén is. A helyi hivatásos tűzoltók a közútkezelő szakembereivel együtt végezték a fa feldarabolását. 

Árokba csúszott egy gépkocsi Veszprém térségében, a 73-as főúton, a szabadságpusztai elágazásnál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a bajba került autót, amiben ketten utaztak. A mentők kórházba szállították őket.

Villanyvezetéken lógott egy faág Révfülöpön, a Füredi úton. Badacsonytomajról a hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, kéziszerszámokkal távolították el a leszakadt faágat.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap